Boek recensie: Feng Shui Modern, Cliff Tan

Feng-Shui-Modern

Het is eigenlijk wel bijzonder om te zien dat sommige social-mediakanalen hun weg toch vinden naar die good-old papieren varianten. Kennis die verandert van vluchtig en doorklikbaar naar tastbaar en ‘slow knowledge’. Zo ken je Cliff Tan misschien van zijn TikTok / Youtubekanaal Dear Modern, waarin hij aan de slag gaat met snelle oplossingen om de flow in je huis te verbeteren. Die kennis en ervaring is nu op papier gezet in het boek Feng Shui Modern!

Moderne Feng Shui

Moderne Feng Shui verwijst naar de oude Chinese gebruiken van Feng Shui, waarmee je een harmonieuze omgeving kunt creëren en de stroom van energie, of ‘chi’, in een ruimte kunt verbeteren. Het traditionele Feng Shui heeft zijn wortels in het taoïsme en de Chinese filosofie, maar is langzaam doorontwikkeld naar moderne Feng Shui. Bij moderne Feng Shui staan nieuwe designtrends, technologieën en culturele invloeden op een belangrijkere plek.

Toch is de basis onveranderd: moderne Feng Shui benadrukt nog steeds het belang van balans en harmonie in een ruimte, maar het kan ook rekening houden met factoren als duurzaamheid, functionaliteit en persoonlijke voorkeuren. Het kan ook het gebruik van technologie bevatten, zoals apps en software, om de energiestroom in een ruimte te analyseren en te optimaliseren. Bovendien benadrukt de moderne Feng Shui vaak het verband tussen de fysieke omgeving en persoonlijk welzijn, en kan het praktijken zoals mindfulness, meditatie en holistische gezondheid in zijn benadering opnemen.

Feng Shui Modern

In dit compacte boekje krijg je een kennismaking met deze stroming van interieurinrichting. Cliff Tan helpt je met de basis, om zo een rustig en evenwichtig interieur tot stand te brengen. Want hoe komt het dat je bij de ene kamer een benauwd gevoel krijgt, en bij de ander juist een gevoel van ruimte krijgt? Zelfs als die kamers even groot zijn? Vaak kun je met kleine aanpassingen de sfeer behoorlijk veranderen. Door de meubels een ander plekje te geven of wat zichtlijnen aan te passen, krijgt een ruimte vaak een compleet andere uitstraling. Na een uitgebreide inleiding en wat van de basistheorie krijg je per ruimte tips om de ruimte prettig en aangenaam in te richten. Zo kun je in jouw huis iedere kamer prettig en comfortabel houden!


Ga direct naar Feng Shui Modern op BOL.com.

Recensie over Feng Shui Modern

CooleSuggesties topper

Feng Shui Modern is een prettig leesbaar boekje over interieurinrichting. Cliff Tan zegt je niet welke kleuren hip en trendy zijn of welke lamp je moet ophangen. Hij laat je wel zien wat de beste plekken zijn voor een lichtbron, waar je een tafel moet neerzetten en hij kan zelfs uitleggen waarom een ronde of ovalen tafel soms een veel betere keuze is dan een rechthoekige. Door je bekend te maken met de basisprincipes van Feng Shui loop je vervolgens door iedere ruimte, van de badkamer tot je kantoorruimte, om ze beter in te richten en je een fijner gevoel te geven als je een van deze ruimtes binnenstapt. De illustraties van Dura Lee helpen hier bijzonder goed bij.

Score: 9


Informatie

Titel: Feng Shui Modern
Auteur:
Illustrator: Dura Lee
Uitgever: Noordboek
Aantal pagina’s: 190
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789056150006
Prijs: 21.90 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.