logo-liggend-wit-donkerblauw

Feesten met vlag en wimpel

Geen feest zonder taart of cake, maar ook slingers horen bij een goed feest. Wil je nog een stapje verder gaan, dan hang je zelfs de vlag uit. Veel huizen hebben een vlaggenhouder aan de gevel hangen – waarom zou je daar dan geen gebruik van maken?

Vlaggen en wimpels

Met vlag en wimpel slagen betekent dat het extra feest is, omdat je niet zo maar met de hakken over de sloot bent gesprongen, maar all the way bent gegaan en het maximale hebt bereikt. Dat gaat ook op voor een gehesen vlag. Je kunt natuurlijk een feestelijke vlag ophangen, maar als je boven die vlag een wimpel laat wapperen, dan maakt het dat nog een stuk specialer. Wimpels heb je in alle soorten en maten, maar dienen vooral om je herkomst iets te benadrukken. Loop je bijvoorbeeld mee met de Nijmeegse Vierdaagse, kun je lopen met de Nederlandse vlag en een wimpel van je provincie. Of met een themavlag, gecombineerd met een Nederlandse wimpel.

Beach time

Een andere heel coole vlag vind ik de beachflag. Deze vlaggen zitten in een hoekig frame, waardoor ze altijd zichtbaar zijn. Zelfs als het windstil is. Door het frame is het doek namelijk iets opgespannen. De beachvlaggen zijn bovendien lichtgewicht, waardoor je ze met een kleine pin in de grond kunt steken of zelfs in een parasolvoet kunt zetten. Beachvlaggen kun je gebruiken voor beurzen, op straat om reclame te maken voor je onderneming of bijvoorbeeld bij een buurtfeest, om promotie te maken voor je vereniging. Omdat deze vlaggen zo lichtgewicht zijn en je ze zelfs in een parasolvoet kunt steken, zijn ze heel mobiel en flexibel. Je kunt ze overal neerzetten en voor meerdere doelen gebruiken. Let er wel op dat de vlaggen helemaal doorgedrukt worden. Voor je ze laat maken, moet je bedenken vanuit welke richting de mensen komen, hoe ze op de vlag kijken.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.