logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Feest voor iedereen – met de juiste hapjes op tafel

Als je eens om je heen kijkt en luistert, valt het je vast op dat er steeds meer mensen zijn met een voedselintolerantie of voedselallergie. Meer dan ooit tevoren zijn mensen bezig met hun gezondheid en ontdekken ze (soms onterecht) dat bepaalde voedingsstoffen helemaal niet goed voor hen zijn. Maar ja. Jij wil graag een leuk feest organiseren met lekkere dingen op tafen. Wat nu? In het boek Feest voor iedereen vind je een mooie verzameling recepten die glutenvrij, lactosevrij en suikervrij zijn.

Alternatieven

Recepten zonder gluten, lactose of suiker… dat klinkt nagenoeg onmogelijk. Toch kan het, zo bewijst Alexandra Besel, schrijfster van Feest voor iedereen. De recepten variëren enorm van klassieke gerechten waar deze ingrediënten uberhaupt niet in voorkomen tot moderne en trendy recepten met veel powerfoods als rauwechocoladepoeder en kokosolie. Een flink aantal van de recepten zijn dus ook meer voor de die-hard onthouders dan voor de ‘ik wil het voor iedereen lekker maken’-koks. Want als je voor muffins zowel maismeel, tapiocameel, rijstmeel, zoeterijstmeel en psylliumvezel in huis moet halen, dan zal het voor veel gastheren wat veel worden denk ik. Zoals je aan de psylliumvezel ziet: niet alle ingrediënten die in het boek gebruikt worden zijn even goed beschikbaar. Houd rekening met een regelmatig ritje naar de reformwinkel.

Feestmoment

Grappig is wel dat alle recepten zijn opgedeeld in het feestmoment. Grote feesten, kleine feesten, buitenfeesten of cocktailfeesten: voor ieder wat wils. Niet alle recepten zijn even toegankelijk, met name door de ingrediënten, maar ook door de wat ongebruikelijke smaakcombinaties. Niet iedereen houd van een dovenetelsoepje, maar het gros van de recepten zijn gelukkig minder ‘experimenteel’ en bijzonder. Het zijn varianten op bekende recepten, de veilige keuze. Maar dan dus zonder de ingrediënten waar mensen overgevoelig voor kunnen zijn. Het kost je wellicht een paar ritjes naar speciaalzaken, wat nieuwe voorraadpotten in je kast, maar de meeste recepten zijn goed haalbaar. Zeker als je met een dergelijk dieet werkt is dit boek een must-have om je assortiment recepten uit te breiden. Party on!

Conclusie over Feest voor iedereen

Een praktisch kookboek voor wanneer je kookt zonder gluten, lactose of suiker. Wil je eens een feestje geven waarbij gasten te kennen hebben gegeven intolerant te zijn voor deze stoffen, of wil je over stappen naar een dergelijk dieet? Dan heb je met dit boek alvast de nodige dosis partyfoods binnen handbereik. Door: Score: Feest voor iedereen krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

Feest voor iedereen, Fontaine uitgevers, 176 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789059566644. Prijs: 19.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.