logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Februari: zet de bloemetjes buiten


februari bloemen buitenHoera! Vanaf februari hangt de lente in de lucht. Weg met die grauwe, grijze dagen en tijd om de bloemetjes buiten te zetten. Met lentebloeiers als violen, primula’s en Bellis geef je het terras en balkon razendsnel een complete metamorfose waar de kleuren vanaf spatten.

Kleurenfestijn
Violen met kleine en grote bloemen in talloze kleuren zijn de populairste lentebloeiers van Nederland. Feloranje, donkerrood, knalgeel, zachtroze of lichtblauw… ze zijn er in haast alle denkbare kleuren. Voeg er primula’s en Bellis in felle zuurstokkleuren bij om de kleurenexplosie te versterken. Een bonte kleurenmix maakt je balkon of terras extra vrolijk en energiek. Vind je dit toch iets te heftig? Relax! Eén hoofdkleur of ton-sur-ton zorgt voor een rustige lentesfeer.

Aan de slag
Violen, primula’s en Bellis groeien en bloeien haast overal. Haal daarom potten, bakken, kannen, schalen, blikken, emmers en teilen tevoorschijn, vul met grond en beplant ze met kleur. Zorg wel voor een afvoergaatje in de bodem zodat overtollig (giet)water weg kan vloeien. Geen gaatje? Geen probleem! Stort in dat geval een laagje hydrokorrels onderin de pot.

Fris en vrolijk
Violen, primula’s en Bellis zijn makkelijke types die weinig verzorging vragen. Geef alleen water op het moment dat de grond droog aanvoelt. Haal ook af en toe de uitgebloeide bloemen weg. Daarmee motiveer je de lentebloeiers om nieuwe knoppen aan te maken. Je houdt ze bovendien fris en vrolijk.

Voorjaarsliefde
Vrolijke voorjaarsbloeiers spreken al eeuwen de taal van de liefde. Met een viool zeg je ‘Ik denk aan jou’ terwijl de Primula luid en duidelijk zegt ‘Je bent mijn eerste liefde’. En als je bloemblaadje voor bloemblaadje van Bellis plukt, neem je alle twijfels weg of hij of zij wel of niet van jou houdt…

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.mooiwatplantendoen.nl.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.