logo-liggend-wit-donkerblauw

Dit zijn de drie meest favoriete terrassen van Nederland in 2023

Het is tijd om te proosten! Na een zinderende eindstrijd zijn Paviljoen Het Strandhuys in Bergen op Zoom, Brasserie de Zeester in Scherpenisse en Eetcafé Blik & Burgers in Zeist gisteren tijdens een feestelijke uitreiking uitgeroepen tot de drie meest favoriete terrassen van Nederland in 2023. De horecazaken deden mee aan de tweede editie van de landelijke competitie ‘Hét Lipton Terras van 2023’, waarmee het ijstheemerk ook deze zomer de horecaondernemers in het zonnetje wilde zetten. Duizenden horecazaken in ons land deden mee aan de competitie en in totaal brachten tienduizenden mensen een stem uit op hun favoriete terras. Paviljoen het Strandhuys in Bergen op Zoom kwam als grote winnaar uit de bus en ging naar huis met een investeringsbudget van 50.000 euro.

De beste drie

De drie horecazaken werden eerder in de competitie al uitgeroepen tot het beste terras van de maanden mei, juni en juli en wonnen daarmee een geldprijs van 10.000 euro. Daarna barstte de competitie pas echt los, dankzij hun succesvolle campagnes ontvangen ze nu ook het prijzengeld voor de eerste, tweede en derde plek. De horecazaken kunnen respectievelijk 50.000, 30.000 en 15.000 euro aan hun investeringsbudget toevoegen.

Meer prijzen uitgereikt

De afgelopen zomer hebben horeca-eigenaren die in het bezit zijn van een terras én die Lipton Ice Tea schenken, campagne kunnen voeren om de meeste stemmen te krijgen. Eerder gingen er vier maand winnaars met een geldbedrag van 10.000 euro vandoor. Tijdens de uitreiking van de nationale winnaars is er ook twee keer een geldbedrag van 10.000 euro uitgereikt aan horeca-eigenaren die de meeste stemmen wisten te vergaren via de verkoop van Lipton Green Zero Sugar 20cl horecafles. Waterskicentrum in Zeumeren en Café Biessels in Nijmegen sleepten deze prijs in de wacht. Ook consumenten maakten kans om in de prijzen te vallen. 50 horeca-cheques met een waarde van 150 euro zijn verloot. Daarmee werd er in totaal voor 150.000 euro aan prijzengeld uitgereikt.

1: Paviljoen Het Strandhuys in Bergen op Zoom

1-Paviljoen-Het-Strandhuys-in-Bergen-op-Zoom

Na het winnen van het maandelijkse prijzengeld hebben de horecaondernemers alles op alles gezet om ook de landelijke hoofdprijs in de wacht te slepen. Door dit enthousiasme behaalden ze uiteindelijk de winst. De hoofdprijs van 50.000 euro ging naar Paviljoen Het Strandhuys in Bergen op Zoom, dat zich het komende jaar het meest favoriete terras van Nederland mag noemen. Marc Landa en Robin Mulders, eigenaren van Paviljoen het Strandhuys, namen de prijs feestelijk in ontvangst. “Wij doen een diepe buiging voor het personeel! We hebben alle troeven bij het personeel in de handen gelegd en daardoor hebben we uiteindelijk gewonnen. Ons terras is gigantisch en met het lekkere weer hebben we in de afgelopen dagen al heel veel nieuwe gasten kunnen ontvangen. Van het prijzengeld gaat de eerste 10.000 euro sowieso naar het personeel, zij mogen zelf weten aan wat voor leuks ze dat willen besteden. Verder gaan we voor aankomend seizoen onze buitenbar vernieuwen, zodat we een nog beter en leuker terras kunnen maken. Maar eerst gaan we vieren dat we de winnaar zijn!

2: Brasserie de Zeester uit Scherpenisse

2-Brasserie-de-Zeester-uit-Scherpenisse

Brasserie de Zeester uit Scherpenisse ging er met de tweede plek vandoor. Mede-eigenaar Maikel Goudzwaard, is heel trots op de winst. “We willen iedereen bedanken die op ons heeft gestemd. Het personeel heeft zo hard geknald om stemmen te vergaren, dat is geweldig om te zien! We willen het personeel bedanken met een groot feest of andere mooie activiteit. De rest van het geld zullen we gebruiken voor het verbeteren van ons terras.”

3: Eetcafé Blik & Burgers in Zeist

3-Eetcafe-Blik-en-Burgers-in-Zeist

Het erepodium is compleet met Eetcafé Blik & Burgers in Zeist. Emily Boot, mede-eigenaar van Eetcafé Blik & Burgers is ontzettend blij met de winst. “Het personeel heeft er alles aan gedaan om te winnen door hun vrienden, familie en de gasten te vragen om te stemmen. In het laatste weekend hebben we zelfs op de markt gestaan en zijn we de winkels langs geweest. Het is heel leuk om te zien hoe iedereen met elkaar samenwerkt. Het geld zullen we inzetten om het personeel en de fans te bedanken. Het resterende bedrag wordt ingezet om het terras te vernieuwen en de speeltuin op te pimpen.

Acties elk jaar creatiever

“Gisteren hebben we de drie favoriete terrassen van Nederland mogen verblijden met een cheque en de titel ‘Het Lipton Terras van 2023’. Het was waanzinnig om ook dit jaar weer te zien hoe horecaondernemers massaal actie hebben gevoerd om hun gasten te enthousiasmeren om te stemmen: van winacties en goodiebags tot natuurlijk het gebruik van de tafelstickers en gepersonaliseerd promotiemateriaal met QR-codes. Het lijkt wel of de acties om zoveel mogelijk stemmen in de wacht te slepen met het jaar creatiever worden. Ik kijk nu alweer uit naar de competitie van volgend jaar en ben benieuwd om te zien hoe het welverdiende investeringsbudget zal worden besteed”, aldus Mark Hanemaaijer, Director Out-of-Home bij Unilever.

Vijf handige tips om jouw favoriete terras te vinden

De zomer is in volle gang en dat betekent eindeloze sessies op het terras tijdens zwoele zomeravonden, of zonnige zomerdagen. En hoe beter te genieten van een moment onder de warme zon dan door jezelf te trakteren op een verfrissende Lipton Ice Tea? Als je dan eindelijk je laptop of boeken hebt kunnen dichtklappen en het tijd is voor een uitgebreide chill sessie, bestaat er altijd weer die ene uitdaging: hoe kun je tussen het mega aanbod jouw terras pareltje vinden? Wij delen vijf handige tips zodat je deze zomer optimaal kunt genieten op jouw (nieuwe) favoriete terras. 

lipton favoriet terras

1. Zon op je bakkes

‘Find spots where the sun is shining’, zo luidt de missie van de gloednieuwe website ‘Zon op je bakkes’. Op de site kun je gemakkelijk checken of je met je hoofd in de zon zit, precies op het moment dat jij wilt proosten met je vrienden. Sinds deze maand is er ook een app, waarmee je nog makkelijker de beste spot in de zon kunt vinden. Kan je jouw favoriete terras op de app niet vinden? Geen probleem! Je kan deze gemakkelijk toevoegen door de naam van de plek te zoeken en de vorm na te tekenen. Wel even je tekenskills in de strijd gooien dus!

2. Check je apps

Wist je dat er nog meer handige apps en functionaliteiten zijn die je kunnen helpen met het vinden van die perfecte spot? Met de AI gedreven app Google Lens heb je bijvoorbeeld altijd een persoonlijke reisgids in je zak, die je helpt met de perfecte ervaring op het terras. Zie je je buren met een heerlijk hapje of drankje, en durf je niet te vragen wat het is? Maak een foto en Google Lens vertelt je precies wat je moet bestellen! Toffe plek gevonden? Maak een “Favoriete terrassen” lijst aan in Google Maps, zodat je deze altijd op jouw kaart terug kunt vinden en met je vrienden kunt delen. Je kunt zelfs anderen de lijst laten bewerken, zodat je elkaar kunt inspireren met toffe tips. Happy sharing! 

3. Verborgen parels in de stad

Het vinden van rust te midden van de bruisende straten in een stad kan een ware kunst zijn. Soms zie je aan de buitenkant van een pand of gebouw namelijk niet hoe sfeervol iets kan zijn aan de binnenkant. Zoek daarom naar terrassen die speciale hoekjes of plekken hebben, zoals een gezellige binnentuin, een dakterras met uitzicht op de stad, of een terras aan het water. Weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Ga naar buiten en vraag mensen op straat naar hun favoriete terras in de buurt. Vaak hebben locals insiderkennis en kennen ze net die ene verborgen parel die je zelf niet zo snel zou vinden. 

4. Social als bron van inspiratie

Social media kan mega goed helpen bij het vinden van jouw ideale terras. Wist je dat TikTok vorig jaar de meest gebruikte zoekmachine was onder jongeren, nog boven Google? Voor het vinden van je nieuwe favoriete spot is de zoekbalk op TikTok je best friend. Zoek op “terras” en je vindt meteen de hotspots bij jou in de buurt. Scroll door de foto’s en video’s van verfrissende drankjes en de gezellige ambiance. Deze visuele voorproefjes helpen je om een weloverwogen keuze te maken en een plek te vinden die perfect past bij jouw zomerse vibe.

5. Een glimlach doet wonderen

Picture this: je neemt plaats aan een tafeltje op het terras en wordt snel begroet door een gezellige ober. Hij is attent, zonder opdringerig te zijn, en staat klaar om je te helpen bij het maken van keuzes: nu heb je echt een goed terras te pakken. Gastvrijheid en goede service kunnen je terras-ervaring naar de next level brengen. Misschien een open deur, maar lach vooral eerst even naar het bedienend personeel voordat je het terras op stapt. Lachen ze meteen vriendelijk terug, dan weet je dat je een goede vibe gevonden hebt!  

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.