logo-liggend-wit-donkerblauw

Bekijk Fast & Furious films in de juiste volgorde!

Krijg je geen genoeg van de criminele activiteiten? En ben je ook wel toe aan een beetje actie en piepende banden? Dan is er voor de fans nog de 9-delige boxset van de succesvolle films The Fast and the Furious. Hiermee is niet alleen uren aan kijkplezier gegarandeerd, maar ben je ook meteen opgewarmd voor het aanstaande deel! Maar: in welke volgorde moet je alle Fast&Furious films nu eigenlijk kijken? Welnu:

De juiste volgorde om alle Fast&Furious films te kijken is:

 • Fast and Furious (2001)
 • The Turbo Charged Prelude for 2 Fast 2 Furious (2003) – korte film die de verhalen aan elkaar koppelt
 • 2 Fast 2 Furious (2003)
 • Los Bandoleros (2009) – korte film die de verhalen aan elkaar koppelt
 • Fast and Furious 4 (2009)
 • Fast Five (2011)
 • Fast and Furious 6 (2013)
 • The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)
 • Furious 7 (2015)
 • The Fate of the Furious 8 (2017)
 • Fast and Furious Presents: Hobbs and Shaw (2019)
 • Fast and Furious 9 (2021)

Bekijk hier al onze filmreeksen.

De verhaallijn van Fast&Furious in het kort

Fast and Furious (2001)

De eerste film is gebaseerd op een krantenartikel over straatracen. Fast and Furious draait om undercoveragent Brian en zijn poging om de bende van ex-gevangene Doms te infiltreren. Er worden namelijk vrachtwagens vol elektronica gestolen… er zitten straatracers achter, maar wie? Het is eigenlijk een remake van Point Break (maar beter). Voor de nodige spanning wordt Brian helemaal ingepakt door Dom’s ‘ride or die’-houding.

The Turbo Charged Prelude for 2 Fast 2 Furious (2003)

Een korte film die de eerste en tweede film met elkaar verbind. Je kunt hem zien als special feature op de dvd van 2 Fast 2 Furious, maar hij staat natuurlijk ook op YouTube. In de film wordt uitgelegd hoe Brian door de LAPD werd gearresteerd omdat hij Dom had laten gaan. De film geeft ook antwoord op de vraag over hoe Brian in staat was om zichzelf in zo’n korte tijd tot straatkoning te maken, ondanks dat hij een gezochte man was. Plus, Friday Night Lights-ster Minka Kelly verschijnt als een personage dat puur bekend staat als ‘Girl’. Helaas is ze niet teruggekomen.

Bekijk hier: The Turbo Charged Prelude:

2 Fast 2 Furious (2003)

Dit is misschien wel de slechtste film in de franchise, maar je moet ‘m toch kijken om het hele verhaal te kunnen plaatsen. Bovendien had zelfs deze film nog altijd zijn momenten. In deze film leer je bovendien Roman en Tej kennen, die we in latere films terugzien. Het draait eigenlijk om Brian in deze film, zijn bezorgde karakter siert hem in deze film. Het is bovendien de enige film in de franchise waarin Vin Diesel helemaal niet te zien is, en eigenlijk is het een wonder dat de serie nog een vervolg heeft gekregen na dit tweede deel. Ondanks deze film presteerden latere films weer goed en vonden ze een manier om net de doen alsof deze film niet is gebeurd. 

Los Bandoleros (2009)

Deze tweede korte film helpt je om Vin weer in de Fast & Furious franchise te plaatsen en je kennis te laten maken met de nieuwe personages Han, Rico en Tego (hoewel Han ook verscheen in Tokyo Drift, die eerder is uitgekomen dan Fast&Furious 4, maar daar komen we op terug). Los Bandoleros laat zien wat Dom uitgespookte in de Dominicaanse Republiek en hoe hij zijn relatie met Letty weer nieuw leven inblies. Bekijk deze korte film Los Bandoleros hieronder op YouTube:

Fast and Furious (deel 4, 2009)

Hoewel dit geen perfecte film was, was het zeker een enorme verbetering ten opzichte van de vorige films en maakte het mensen weer geïnteresseerd in deze personages. De naam was misschien wat knullig gekozen, zeker in de lijn van filmnamen in deze filmreeks. Brian en Dom staan ​​weer met elkaar in contact en smeden hun band nog sterker.

Fast Five (2011)

In Fast Five komt de franchise pas weer goed op stoom. Bij deze film stonden mensen in de bioscoop op om even een applausje te geven! Het hele contept van straatracen is van de baan en verschuift naar snelle auto’s in het criminele circuit – een deel waar de eerste film eigenlijk ook haar kracht vandaan haalde. Ook de introductie van ‘franchise-saver’ Dwayne Johnson heeft een goede duit in het zakje gedaan. Een aantal acteurs uit eerdere delen keren weer terug naar het scherm om een gigantische castlijst te maken, die op de een of andere manier perfect werkte.

Fast and Furious 6 (2013)

Voor ons is deze film de favoriet uit de Fast & Furious-reeks. Met de vijfde film hadden ze een geweldige comeback en herstart, maar het niveau steeg met dit zesde deel. Het bevat spetterende actie, beschikte over een perfecte crew, en het zien van The Rock die Londen aan stukken slaat is de moeite van het kijken al waard. Zelfs Letty keert terug, nadat ze in de vorige film niet te zien was, en dat moment waarop Statham plotseling opduikt… geweldig!

The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)

Dit is waar het verwarrend wordt. Hoewel Tokyo Drift de derde film was die werd uitgegeven, past hij als zesde film in de tijdlijn. Deze zijstap naar Tokyo liet de serie Dom en Brian voor wat het was en concentreerde de film zich op de toekomstige ‘driftkoning’ Sean. Ze hadden hier heel gemakkelijk een spin-offfilm van kunnen maken, maar in plaats daarvan maakten ze van de climax voor de film een ​​belangrijke plottwist voor een vervolg dat negen jaar later arriveerde. We leggen dadelijk meer uit.

Furious 7 (2015)

Door Tokyo Drift onderdeel te maken van het grote verhaal (en door helaas afscheid te nemen van Han), was de franchise technisch gezien niet langer één grote prequel-serie, omdat de overgebleven bemanning geconfronteerd werd met hun grootste probleem tot nu toe: Jason Statham. Tijdens de productie van deze film overleed Paul Walker, wat bijzonder goed verwerkt is in de film. Het werd een van de meest winstgevende films aller tijden.

The Fate of the Furious 8 (2017)

Nu Brian en Mia met pensioen zijn, wordt Dom gedwongen om het criminele pad weer op te gaan en zijn familie te verraden nadat de grote slechterik Cipher hem chanteert. Mr Nobody roept Deckard Shaw op om met Hobbs en zijn team samen te werken om Dom op te sporen en Cipher uit te schakelen en … de wereld te redden. Het levert de nodige spectaculaire actiescènes op, die flink anders zijn dan die straatraces van de eerste films!

Fast and Furious: Hobbs and Shaw (2019)

Hobbs en Shaw worden gedwongen om samen te werken om de cybergenetisch verbeterde slechterik Brixton (Idris Elba) uit te schakelen om een ​​biobedreiging te stoppen die de mensheid voor altijd zou kunnen veranderen. En het is een familie-aangelegenheid, want Shaw’s zus Hattie doet ook mee in deze film, evenals de uitgebreide familie van Hobbs in Samoa, aangezien de onwillige helden de wereld (opnieuw) moeten redden. Een spannende spin-off van de franchise, met vooral op het einde veel aandacht voor racen en snelle wagens… custom build, dat wel.

Fast and Furious 9 (2021)

Na de gebeurtenissen in The Fate of the Furious moeten Dominic Toretto en zijn familie het opnemen tegen Dominic’s jongere broer Jakob, een dodelijke huurmoordenaar, die samenwerkt met hun oude vijand Cipher, en die een persoonlijke vendetta houdt tegen Dominic. Bekijk hier alvast de trailer van Fast and Furious 9:

Waarom kijk je Tokyo Drift na Fast and Furious 6?

*spoiler alert*

Het einde van de derde film die in de Fast And Furiousfranchise werd uitgegeven, “Tokyo Drift”, kwam Han te overlijden nadat zijn auto werd aangereden door een Mercedes. In de films daarna dook Han levend en wel weer op… en dat was best verwarrend. Conclusie? “Tokyo Drift” speelt zich later af. Han verschijnt namelijk in nog een aantal andere F&F-films! Aan het einde van “Fast & Furious 6” vertelt Han de groep dat hij naar Tokio gaat, waar hij eerder van plan was heen te gaan met zijn vriendin Gisele, voordat ze werd vermoord. Tokyo Drift speelt zich jaren later af na de zesde “Fast and Furious”-film. Tijdens een aftitelingsscène van Fast & Furious 6 zag je dat Deckard Shaw naar Tokio vertrok om Han op te sporen. Shaw was de bestuurder achter het stuur van de Mercedes. Het einde van Tokyo Drift, waar Dom Tokyo bezoekt, vindt plaats in Furious 7. We zien dat Dom de ketting die hij aan Letty heeft gegeven komt ophalen.

De toekomst: Hobbs & Shaw

Dwayne Johnson en Jason Statham zijn terug als Luke Hobbs en Deckard Shaw in Fast & Furious: Hobbs & Shaw. Dit is de spectaculaire eerste stand-alone film van de wereldwijd succesvolle Fast & Furious franchise, die met acht films tot nu toe al bijna $5 miljard heeft opgebracht. De actiefilm Fast & Furious: Hobbs & Shaw geeft een nieuwe wending aan de succesvolle Fast & Furious franchise en neemt je mee van Los Angeles naar Londen en van het verlaten Chernobyl naar het prachtige Samoa.

Ga direct naar Fast & Furious boxset op BOL.com.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. […] Bekijk Fast & Furious films in de juiste volgorde! […]