logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Fast & Furious: Spy Racers Rise of SH1FT3R


You hate it or you love it: de Fast & Furious-serie, waarin snelle auto’s, knappe vrouwen, explosies en heel veel actie naadloos in elkaar verweven zijn door een flinterdunne verhaallijn. De serie is gemaakt voor een wat oudere doelgroep, maar ook voor jongere kijkers is er een platform ontwikkeld middels een animatieserie die op Netflix te zien is: Spy Racers. Ook daarin worden de regels van de fysica regelmatig overtreden, wat zorgt voor de nodige hectische actie. En nu kunnen we onze controllers erbij pakken voor het beleven van de ultieme Fast & Furious: Spy Racers-ervaring! Want Rise of SH1FT3R zal je naar het puntje van je stoel doen schuiven.

streaming-banner-netflix

Over Fast & Furious: Spy Racers

Omdat de serie Spy Racers is opgezet voor kinderen, gaan de makers van deze animatieserie ook terug naar de basis: het racen in snelle, futuristische en gepimpte auto’s. Geen geweld als in man-tot-mangevechten, maar relatief veilig vanuit je auto… van waaruit jij je tegenstanders bekogelt met van alles en nog wat. Je zou kunnen zeggen dat Fast & Furious Spy Racers: Rise of SH1FT3ER de Mario Kart is van deze franchise! En toch lijkt het te kloppen. De animatieserie en de game passen perfect in het plaatje van de F&F-franchise!

Racetoernooi

In de game Rise of SH1FT3ER draait het allemaal om een groot racetoernooi… en dat is dan ook meteen het hele verhaal achter de game. Af en toe krijg je wat mee van deze achtergrond middels korte filmpjes, maar dat had wat ons betreft niet eens gehoeven. Lekker racen om nieuwe tracks en voertuigen vrij te spelen werkt al prima! En dat doet het in de vorm van een kartspel, waarbij je raced in te gek vormgegeven auto’s, van waaruit je raketten kunt wegschieten en mijnen kunt laten vallen. Klinkt bekend? Tja, dat is het ook best wel. Er zijn een soort missies, waarbij je vier tracks moet zien te winnen, maar je kunt ook een Quick Race starten of het opnemen tegen andere online spelers.

Bekijk hier de trailer

Samen of alleen

De missies kunnen solo of in split-screen co-op worden gespeeld. Voor je begint mag jij je personage kiezen – Tony, Layla, Cisco en Echo. Eenmaal achter het stuur, heeft de persoon die meekijkt misschien nog wel de meeste lol. Hij is namelijk prachtig vormgegeven! Niet alleen de auto’s zijn echt mooi uitgewerkt, ook de omgevingen zien er piekfijn uit. En dat hadden we dus niet verwacht van een titel als dit, eerlijk gezegd. Het is allemaal niet zo realistisch als Forza of Gran Turismo, maar het past wel perfect bij de animatieserie.

Besturing

Ook is er goed nagedacht over de besturing van de virtuele bolides. De auto’s reageren snel en accuraat, waardoor je makkelijk kunt sturen, slalommen of driften. Zo’n powerslide-drift is makkelijk in te zetten en levert je ook een fraaie hoeveelheid energie, waardoor je speciale vaardigheden kunt inzetten die bij dat personage horen. Dat levert een snelle, vlotte game op. Het is dan wel een kinderspel, maar het weet het pedaal goed in te drukken!

Upgraden

Terwijl je door het parcours gaat, verzamel je energie die je kunt besteden aan vier verschillende vaardigheden. Zo kun je jouw paintball-pistool, paintball-mijn, boost en de speciale beweging van het personage upgraden, waarbij die laatste een boost is, aangevuld met een schild of schokgolf. Gebruik een vaardigheid en de balk gaat weer naar beneden. Het nadeel zit hem in het feit dat je de energie voor de speciale vaardigheden veel te snel opbouwt. Eén powersliding en je kunt al een paintball afschieten… wat snel resulteert in een grote chaos!


Ga direct naar Fast & Furious: Spy Racers Rise of SH1FT3R op BOL.com.

Recensie over Fast & Furious: Spy Racers Rise of SH1FT3R

Fast & Furious: Spy Racers Rise of SH1FT3R levert heel wat spannende actie op voor dit bedrag. Er zijn in totaal 17 tracks, verdeeld over een aantal cups die je kunt verdienen en vrijspelen. Het spel is fraai vormgegeven, maar de routes zijn niet altijd even duidelijk aangegeven. Dat zorgt zo nu en dan voor wat verwarring. Het is leuk dat je powerups kunt verdienen met powerslidings, maar ze bouwen te snel op, waardoor het spel snel verzaakt in een chaotisch circuit. Je kunt ook spelers en voertuigen vrijspelen door ze middels een roulettesysteem te laten verschijnen.

Score: 7


Info

Fast & Furious: Spy Racers Rise of SH1FT3R
Uitgever: Outright Games
Getest op: PS4
Genre: racing
Prijs: 40 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.