logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Fashion review: Bamigo onderkleding … van bamboe

Kleren maken de man, dat is bekend. Een chique overhemd, goed zittende broek en fashionable schoenen, dan ben je wel het mannetje! Maar als je er een beetje vreemd bij zit, of je hebt het zweet onder je armen staan, tja… da’s wel een misser. Denk daarom ook goed na over de kleding ónder de kleding. Die moet namelijk zowel comfortabel als praktisch zijn. Met een schurende onderbroek zul je niet comfortabel zitten, met zweetplekken onder je oksels maak je ook niet echt een goede indruk, Bamigo begrijpt dit dilemma en helpt je uit de brand.

Kleed je in bamboe

Nee, je hoeft helemaal niet bang te zijn als je naar de dierentuin gaat. Panda’s zullen je niet van de stoep rukken om eens lekker op te knabbelen. Deze bamboe kleding is namelijk zo bewerkt dat het een heel fijne en zachte pulp is geworden – klaar om verwerkt te worden tot een fijne stof met briljante eigenschappen. De kleding van Bamigo is dan ook ontzettend zacht. Aaibaar, bijna. Van sokken tot shirt. Kijk wel een beetje uit als je met de sokken over een tegelvloer loopt, trouwens, ze zijn een tikje slippery!

Stretch to fit

Een andere eigenschap van de kleding is dat ze ook nog eens goed rekbaar zijn. Heel soepel en zacht, waardoor ze echt als een tweede huid om je heen sluiten. Een lekker zacht huidje, wel te verstaan. Draag je een overhemd over je Bamigo shirt, dan zul je dus geen enkele vouw kunnen waarnemen. Hoe cool is dat? Bovendien heeft het shirt een prettig diepe v-hals, zodat het shirt helemaal niet te zien hoeft te zijn. Prettig voor de overhemd-puristen, die liever geen shirt onder een overhemd dragen. Waarom je het wel zou doen?

Verkoelend

Juist. Omdat de producten van Bamigo ook nog eens verkoelend werken! Eigenlijk vooral omdat ze een stuk meer vocht absorberen dan normale, katoenen shirts. Dat zorgt er voor dat je huid droog (en fris) aanvoelt, waardoor je het minder snel warm hebt. Een ander groot voordeel van die vochtabsorptie is dat je veel minder snel vochtplekken onder je oksels zult zien. Bij het dragen van overhemden is dat een gigantisch pluspunt!


Recensie over Bamigo

CooleSuggesties topper

Het is natuurlijk niet zo dat de kleding 100% van bamboe is gemaakt. Er zit ook een deel biologische katoen en elastan in verwerkt. Dat is wel zo eerlijk om even te vermelden! De kleding voelt echter super zacht aan en sluit soepel aan op de huid. Dankzij de bamboe is de vochtabsorptie gigantisch goed, wat zorgt voor een verkoelend effect. Het is een soepele, prettig zittende stof die nergens schuurt, schaaft of knelt. Een echt premium product, waarbij je ook nog eens een steentje bijdraagt aan het milieu: het is namelijk veel beter om bamboe te kweken dan katoen!

Score: 9


Informatie

Bamigo
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 19.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.