logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Fashion review: Amsterdenim


Amsterdam heeft een soort magische aantrekkingskracht. Tenminste – op mij. Misschien is het voor jou anders, maar als je eenmaal door die ondoordringbare chaos van het Centraal Station bent gekomen, kan ik echt genieten van de grote, kleurrijke samenleving die zich in de stat voortbeweegt. Stoer, sexy, kleurrijk, sober, ingetogen, creatief, slordig of juist met een oog voor detail: ik geniet van die variatie! Het is ook een kwestie van zien en gezien worden in onze hoofdstad. En dan kun je maar beter de juiste broek aantrekken.

Degelijke jeans – maar dan cool

Het lijkt erop alsof Amsterdenim, het oer-Amsterdamse jeansmerk, precies dat in gedachten had bij het ontwerpen van hun kleding. De jeanslijn is stoer, mannelijk en uitdagend, maar tegelijkertijd sober genoeg om niet al te veel op te vallen en uitgesproken genoeg om een statement te maken. De kleding is ook echt op het mannenlijf geschreven: iets dat je niet altijd terugziet in de modewereld. Let ook vooral op de details in de kleding: niet alleen de knopen zijn voorzien van het Amsterdenim-logo, maar er zitten vaak nog andere details in de kleding verwerkt, zoals een extra broekriemlus of en klein logo, gestikt op de bovenkant van een broekzak.

Pasvorm

Natuurlijk is de pasvorm heel belangrijk – vooral voor een broek vind ik dat een must-have. Die pasvorm is heel persoonlijk. De trend is ook bij mannenbroeken om voor een extra skinny exemplaar te gaan. Dat is echt wel even een andere cup of tea, zeker als je normaliter straight fits draagt! Na een korte gewenperiode (waarbij de broek ook wat ruimer om je benen gaat zitten) was ik helemaal gewend aan de strakkere broek. Hij sloot netjes overal aan waar hij aan moest sluiten en dat is al heel wat.

Shirt als kenmerk

Shirts passen natuurlijk meestal wel, en Amsterdenim past daarbij helemaal in lijn van verwachting. Mijn shirt in maat L zat als gegoten! De shirts zijn van een wat dikkere stof, wat ze lekker robuust aan doet voelen. De prints zijn lekker speels, waarbij het logo van het kledingmerk op een creatieve manier wordt gebruikt. Hier mag je zeker in gezien worden! Qua jassen zit ik bij Amsterdenim overigens een maatje groter, bij XL. Dat vooral omdat ik brede schouders heb en nogal verknocht ben aan mijn bewegingsvrijheid. Een kwestie van smaak, overigens, want de Daaf in maat L zat als gegoten. Maar iets te strak gegoten in mijn geval 🙂 Je kunt kiezen uit blazertjes en uit normale jassen, waarbij de blazertjes wat chiquer zijn en de jassen juist wat stoerder, een beetje casual outdoor.

Recensie over Amsterdenim jeans

Amsterdenim zal niet iedereen bekend in de oren klinken, en daar moet snel verandering in komen. Het is echt een stoer mannenmerk met gave kleding, van jeans tot shirts en van truien tot jassen. Voor iedere stijl en vormgeving hebben ze wel een geschikt model jeans. De materialen zijn degelijk en robuust, ik kan ook geen kritieken vinden op de afwerking. Dikke pluspunten voor de kleine details!

Door:
Score: Amsterdenim jeans krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Amsterdenim jeans, Amsterdenim
Klik hier voor de

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.