logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Fashion: Aigle Tenere Light – ieder avontuur begint met een eerste stap


Ieder avontuur begint met een eerste stap. Dat oude gezegde klinkt misschien ontzettend afgezaagd, maar is natuurlijk zo waar als maar zijn kan. En als je op avontuur gaat, kun je er maar beter voor zorgen dat die stappen zo goed mogelijk zijn! De Aigle Tenere Light is een robuuste buitenschoen die tegen een stootje kan en je voeten niet alleen beschermd, maar ook ontzettend verwend.

Stoere stapper

De Aigle Tenere Light is een echte avonturenschoen. De neus is netjes beschermd, de schoen heeft een hoge zool en dankzij het profiel van de zool heb je een goede grip op je omgeving. Zo zijn je hakken en tenen al goed beschermd tegen stoten en obstakels. Dankzij deze stoere zool en de robuuste canvas stof van de schoen zelf heeft hij een heel stoere uitstraling. De lage variant (die je hier ziet) zou echter ook prima onder een jeans gedragen kunnen worden, op een normale dag. Met de voordelen van een robuuste outdoorschoen, met een soepele, doch stevige zool en extreem waterafstotend canvas als bovenlaag. Je kunt er een hele waterfles over uitgieten, zonder dat de stof echt nat wordt! Door een beekje zou ik er niet mee lopen, maar het is wel prettig dat je voor de meeste uitdagingen gebakken zit.

Verwennen

Als je denkt aan een avontuurlijke wandelschoen, dan denk je aan een forse schoen die de tand des tijds kan doorstaan. Zo’n zware, plompe schoen me teen gigantisch profiel. Naar dat idee hebben ze bij Aigle eens kritisch gekeken en door veel van die kenmerken een dikke vette rode streep getrokken. Waarom mag zo’n avontuurlijke schoen niet lichtgewicht zijn? En is zo’n extreem grof profiel niet een tikje overdreven? Dankzij de nieuwe technieken is de Aigle Tenere Light dan ook erg lichtgewicht. De materialen van zowel de zool als de canvas zijn licht, waardoor je er comfortabeler op loopt. Helemaal op de Ortholite binnenzool, die dankzij de memoryfoam en vochtdoorlatende eigenschappen erg comfortabel loopt.


Recensie over Aigle Tenere Light

De Aigle Tenere gaat al heel wat jaren mee en heeft een goede naam als wandelschoen. De Tenere Light is de nieuwe versie van deze schoen: hij ziet er strakker en moderner uit. Ook de materialen zijn onder de loep genomen en waar mogelijk vervangen door lichtgewicht varianten. Dat maakt de nieuwe schoen nog comfortabeler om op te lopen, zonder dat je hoeft in te boeten op de degelijkheid. De Tenere Light Low is de lage variant. Die heeft dus wat minder steun bij de enkels, maar daardoor wel beter te dragen als casual schoen. Vooral in een de kleuren Kaki of Sand valt de robuuste en duidelijk aanwezige zool een stuk minder op.

Score: 8


Informatie

Tenere Light Low, Aigle
Meer weten?
Prijs: 90 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.