logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Fans van de magische wereld van Harry Potter hebben er al lang naar uitgekeken: het tweede deel uit de Fantastic Beasts-saga, waarin Newt Scamander de hoofdrol speelt. Deze schrijver van het boekje ‘Fantastic Beasts and where to find them’, waar in de Harry Potterboeken meermaals naar verwezen wordt, beleeft de grootste avonturen wanneer hij zich probeert hard te maken voor de bescherming van magische wezens. Newt ziet de kracht en de schoonheid van deze (mogelijk gevaarlijke) schepsels. Hij wordt door sommigen met de nek aangekeken, maar door anderen juist met open armen verwelkomd. Nu is het tijd voor de tweede film: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald!

Lees al onze artikelen over Fantastic Beasts!

Vervolg

Zoals een goede deel 2 betaamd, gaat The Crimes of Grindelwald verder waar Fantastic Beasts is opgehouden. In de eerstgenoemde film wist Newt namelijk mee te werken aan de gevangenneming van de Duister Magiër Gellert Grindelwald. Grindelwald is iemand die tovenaars boven normale mensen ziet en dreuzels het liefst ziet verdwijnen. Geen leuke gast dus, die bovendien weet te ontsnappen uit de gevangenis! Het is nu aan de magische wereld, en dan met name MACUSA (MAgisch Congres van de USA) om hem weer te vangen. Met het vriendelijke verzoek aan Newt om er buiten te blijven. Toch zijn er mensen die daar anders over denken: Albus Perkamentus, bijvoorbeeld, verzoekt Newt om toch in actie te komen! Ook Credence Barabone, de Obscurus waar Scamander in het eerste deel naar op jacht was, speelt een grote rol in dit tweede deel.

Verwarrend

Waar het eerste deel van Fantastic Beasts eigenlijk een best rechtlijnig verhaal was, maakt The Crimes of Grindelwald een paar flinke springen naar links en naar rechts. Er zijn zo veel lijnen die je moet volgen, dat je de film een paar keer moet kijken voor je alles een plekje kunt geven. Aan het einde van de film komt een welverdiende uitleg, waarna de hele film een nieuwe lading krijgt. Relaties en romances, geschiedenissen en verhoudingen – ze lopen een beetje door elkaar heen. Gooi daar een flinke dosis bizarre magische wezens overheen en je krijgt wel een spectaculaire film – want dat is het zonder meer.

Ga direct naar Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald op BOL.com.


Recensie over Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

De magische wereld van J.K. Rowling blijft boeiend en interessant. De films van Harry Potter kun je blijven kijken, ook de films van Fantastic Beasts vormen daar geen uitzondering op. Het Parijs van 1927 is schitterend vormgegeven, de magische wezens zien er levensecht uit en het verhaal steekt indrukwekkend divers in elkaar. Misschien iets té divers, maar dat moet je eigenlijk zelf beoordelen.

Score: 8


Informatie

Titel: Fantastic Beasts – The Crimes of Grindelwald
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 128 minuten
Genre: fantasy.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.