logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Fantastic Beasts 1-3 op 4K blu-ray

De Fantastic Beasts-trilogie heeft de gemoederen onder Potter-fans (of Potterheads, zoals ze zichzelf graag noemen) flink doen oplaaien. Het was dan ook een dappere zet om een stukje uit de Potterverse uit te breiden en uit te bouwen tot drie complete films: zeker omdat ze in relatief korte tijd afspelen. En hoewel er inderdaad kritiek te leveren is op de grote verhaallijn binnen deze filmreeks, dompel ik mezelf graag onder in de magische wereld die JK Rowling heeft neergezet.

Magische wereld vol fantasie

Hoewel het een tikje lastig is om na de eerste film te zien waar waarom de film gelinkt is met Fantastic Beasts en waarom Newt Scamander daar zo’n belangrijke rol in speelt, en er heel wat geschreven is over de manier waarom JK Rowling bepaalde personages wegzet, blijft het een magische serie vol fantasie en fijne details. Het speelt wat minder in op de sfeervolle omgevingen van Zweinstein, vooral ook omdat je in deze films de hele wereld over reist, maar dat maakt ze nog altijd fijn om te zien en bij weg te dromen. Het is een wat meer volwassen filmreeks, met relaties en romantiek, familieperikelen en natuurlijk de magische wezens die een rol spelen in het geheel.

Fantastic Beasts and Where To Find Them

Een mysterieus verschijnsel laat een pad van vernietiging achter in de straten van het New York van 1926, waardoor de tovenaarsgemeenschap dreigt te worden ontmaskerd. Newt Scamander arriveert in de stad om magische wezens te onderzoeken en te redden. Wanneer de nietsvermoedende No-Maj Jacob Kowalski per ongeluk enkele beesten van Newt loslaat, moeten ze de ontbrekende beesten terughalen voordat ze schade berokkenen. Hun missie brengt ze op ramkoers met duistere krachten.

Lees hier onze recensie over Fantastic Beasts and Where to Find Them

Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald

De krachtige duistere tovenaar Gellert Grindelwald (hier gespeeld door Johnny Depp) werd met behulp van Newt Scamander gevangengenomen door MACUSA (Magical Congress of the United States of America). Maar Grindelwald ontsnapt aan zijn hechtenis en begint volgelingen te verzamelen, om zo volbloed tovenaars op een voetstuk te zetten en te heersen over alle niet-magische wezens. In een poging om de plannen van Grindelwald te dwarsbomen, schakelt Albus Perkamentus zijn voormalige student Newt Scamander in. Er worden grenzen getrokken terwijl liefde en loyaliteit op de proef worden gesteld, zelfs onder de meest trouwe vrienden en familie, in een steeds meer verdeelde tovenaarswereld.

Lees onze recensie over Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald

Fantastic Beasts: Secrets of Dumbledore

Professor Albus Perkamentus weet dat de krachtige duistere tovenaar Gellert Grindelwald (vervangen door een betere Mads Mikkelson) op weg is om de controle over de toverwereld over te nemen. Door een oude afspraak kan Dumbledore er echter niets aan doen. Daarom vertrouwt hij magizoöloog Newt Scamander toe om een ​​onverschrokken team van tovenaars, heksen en een dappere Dreuzelbakker te leiden op een gevaarlijke missie, waarbij ze oude en nieuwe beesten tegenkomen en botsen met Grindelwalds groeiende legioen volgelingen. Maar hoe lang kan Perkamentus aan de zijlijn blijven staan, nu de inzet zo hoog is?

Lees onze recensie over Fantastic Beasts: Secrets of Dumbledore


Ga direct naar Fantastic Beasts 1-3 op 4K blu-ray op BOL.com.

Recensie over Fantastic Beasts 1-3 op 4K blu-ray

De Fantastic Beasts trilogie is een must-have voor alle fans van Harry Potter: het laat je meer zien over Newt Scamander, wiens boek regelmatig terugkomt in de bekende filmfranchise, maar ook over de jonge jaren van Perkamentus – waaruit vooral blijkt dat hij altijd zijn eigen plan heeft getrokken. De filmcollectie is uitgevoerd in het haarscherpe 4K met Dolby geluid – zet je home cinema set dus maar goed hard en dim de lichten: tijd om te verdwijnselen naar de magische wereld!

Score: 8


Informatie

Titel: Fantastic Beasts 1-3 op 4K blu-ray
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 394 minuten
Genre: Fantasy.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.