logo-liggend-wit-donkerblauw

Waku Waku, ken jij deze quiz nog?

Kan een nijlpaard lachen? Eet een drachtig paard graag appeltaart? De familiespelshow Waku Waku van KRO-NCRV geeft het antwoord! Met deze zinnige en onzinnige weetjes wil KRO-NCRV de liefde en kennis voor de natuur vergroten bij jong en oud. Dit najaar keert de welbekende dieren- en natuurquiz in een gloednieuw jasje terug op de Nederlandse televisie. Onder leiding van presentator Sosha Duysker nemen vier bekende Nederlanders het tegen elkaar op. Vanaf maandag 17 oktober is het programma dagelijks te zien om 18.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

Bekende gezichten

Onder leiding van presentator Sosha Duysker nemen iedere week vier bekende Nederlanders het tegen elkaar op. Met zinnige en onzinnige dierenweetjes wil KRO-NCRV de liefde en kennis voor de natuur vergroten bij jong en oud. Waku Waku is vijf weken lang iedere werkdag te zien om 18.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

Onder de deelnemers bevinden zich vele bekende namen. Dit seizoen doen onder anderen mee: Dylan Haegens, Dionne Slagter, Hugo Kennis, Ron Boszhard, Marije Zuurveld, Bizzey, Kim-Lian van der Meij, Jasmine Sendar en Jeangu Macrooy. Ron Boszhard heeft als enige kandidaat zelfs nog meegespeeld in het oude Waku Waku

Na vier weken strijden zal in de vijfde week in de finale duidelijk worden wie de meeste aapjes heeft verzameld en dus de grootste dieren- en natuurkennis bezit van dit seizoen. Deze persoon wint 1500,- euro om te schenken aan zijn of haar zelfgekozen goede dierendoel, bovenop het geldbedrag dat al is gewonnen bij de dagwinst. 

Vertrouwde onderdelen

In de vernieuwde versie van Waku Waku keren ook de vertrouwde onderdelen uit de spelshow terug: de bekende Nederlanders beantwoorden vragen aan de hand van filmpjes en voorwerpen, ze kunnen aapjes verdienen met juiste antwoorden en spelen wederom voor een zelfgekozen goed dierendoel. Daarnaast worden er vragen gesteld over het gedrag van dieren aan de hand van video’s die speciaal voor Waku Waku in de Nederlandse dierentuinen worden opgenomen.

KRO-NCRV presentator Sosha Duysker begeleidt de vier kandidaten die het tegen elkaar opnemen in de strijd om zoveel mogelijk punten. De winnaar van de aflevering is degene met de beste kijk op het dierenrijk en wint een geldbedrag om te doneren. Aan het eind van de week is er één weekwinnaar die zal terugkeren in de finaleweek. Wie heeft de meeste kennis over de dieren en natuur om ons heen?

Boswachter Tim

Nieuw is de ronde met boswachter Tim Hogenbosch, ook bekend van KRO-NCRV’s jeugdprogramma Beestenbrigade. In elke aflevering vertelt de natuurexpert bijzondere weetjes over de dieren en de natuur in Nederland, waarop de BN’ers moeten raden of het waar is of niet.

“Grappige dierenfilmpjes en boeiende dierenweetjes zijn op sociale media zoals TikTok en Instagram populairder dan ooit. Dat maakt Waku Waku van alle tijden.”

Roy Aalderink, televisieproducent Concept Street

Wintereditie

Naast het reguliere seizoen is vanaf 5 december drie weken lang een dagelijkse wintereditie te zien van het vernieuwde Waku Waku. Ook hier ligt de presentatie in handen van Sosha met reportages van Tim Hogenbosch, ook bekend van KRO-NCRV’s Beestenbrigade.

Waku Waku, vanaf maandag 17 oktober om 18.25 uur dagelijks bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.