logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Filmnieuws: familiefilm Strijder

In de familiefilm Strijder volgen we de 12-jarige vrienden Dylan en Youssef in hun verlangen om van hun droom profvoetballer te worden, de werkelijkheid te maken. Wanneer Dylan een heftig ongeluk krijgt, komt niet alleen deze droom maar ook hun vriendschap onder druk te staan. Aan freestyle voetballer Touzani de taak om met zijn enthousiasme en positiviteit de revalidatie van Dylan een zetje in de goede richting te geven… Strijder is vanaf 21 juli te zien in de bioscoop.

Cast van Strijder

De hoofdrollen van Strijder worden vertolkt door:

  • Dylan – Maik Cillekens
  • Youssef – Anouar Kasmi
  • Soufiane Touzani, freestyle voetballer (bekend van zijn tv-programma Tiki Taka Touzani en het YouTube kanaal TouzaniTV)
  • Martijn Fischer (Bloed, Zweet en Tranen, Onze Jongens in Miami)
  • Kailani Busker (Alsof ik er niet echt was)
  • Maartje van de Wetering (Flikken Rotterdam)
  • Walid Benmbarek (Mocro Maffia, De Luizenmoeder)
  • Martin van Waardenberg (De Marathon)

Strijder

Strijder is een stoer, meeslepend en op waarheid geïnspireerd verhaal over de 12-jarige Rotterdammers Dylan en Youssef, die ervan dromen om profvoetballer te worden. Dylan is al hard op weg, totdat hij na een ongeluk in een rolstoel belandt. Hij ziet zijn voetbaldroom uiteenspatten, maar is vastberaden om samen met Youssef de Touzani Cup te winnen. Dylan stort zich op zijn revalidatie: hij moet en zal weer de beste speler van zijn team worden. Daarbij krijgt hij hulp van zijn voetbalheld Soufiane Touzani, een ras-optimist die zegt dat alles mogelijk is. 

Met skatemeisje Maya, op wie hij een oogje heeft, leert hij op zijn handen voetballen in zijn rolstoel. Nu heeft Dylan een doel: terugkomen in het team om samen met zijn vrienden de Touzani Cup te winnen – rolstoel of niet! Zal het de jongens lukken om nog één keer samen op het veld te staan?

Meer informatie

Regie: Camiel Schouwenaar
Camera: Marc de Meijer
Scenario: Job Tichelman, Camiel Schouwenaar
Producent: Reinier Selen
Creative Producer: Jelle Nesna
Coproducent: Marcel Lenz (Ostlicht Filmproduktion GmbH)
Productie: Rinkel Film
Distributie: In the Air

Nominatie ZLÍN FILM FESTIVAL
Nog voordat de wereldpremière van Strijder een feit is, is de film genomineerd voor het internationale ZLÍN FILM FESTIVAL; het oudste én grootste jeugdfilmfestival ter wereld. Het festival vindt plaats van 25 mei tot en met 1 juni 2022.

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.