logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Agenda: gratis familieconcert ‘Welkom bij het orkest’


Welkom bij het orkest Datum: 11-4-2021 t/m 18-4-2021
Locatie: Online

Het Nederlands Philharmonisch Orkest presenteert Welkom bij het orkest, een gratis familieconcert (6+) met presentator Eva Cleven (o.a. bekend van het Klokhuis) en dirigent Stijn Berkouwer.. Dit in het kader van de Kindermuziekweek. Op het programma staat de mooiste muziek zoals Smetana’s Moldau, Rimski-Korsakovs Flight of the Bumblebee en natuurlijk Star Wars. Het concert is van 11 t/m 18 april gratis te bekijken en beluisteren via onderstaande link.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Altijd al willen weten hoe een groot symfonieorkest nu eigenlijk live klinkt? Wat voor instrumenten er allemaal zijn en hoe tachtig muzikanten perfect samen kunnen spelen? Dat ga je bij het familieconcert (6+) Welkom bij het orkest allemaal ontdekken. Krijg kippenvel van de indrukwekkende klanken van de strijkers, voel in je buik hoe machtig het koper en het slagwerk klinken en hoe rustig je wordt van de tokkelende harp in haar eentje. Natuurlijk kun je zelf ook meedoen. Je mag meezingen, meeklappen, meestampen en mee dirigeren!

Afwisselend programma

Eva Cleven, bekend van Het Klokhuis en Expeditie Robinson, neemt je via een vlog mee in de wondere wereld van het orkest. Zij laat je kennismaken met alle instrumenten en laat horen hoe verschillend ze kunnen klinken. Dirigent Stijn Berkouwer dirigeert het orkest. Op het afwisselende programma staan niet alleen delen uit prachtige werken van de componisten Brahms, Bruckner, Grieg, Monteverdi, Mozart, Rimski-Korsakov, Sjostakovitsj, Smetana, Johann Strauss jr en Wagenaar, maar ook Star Wars, Samba Fantastico, het Taptoe signaal, het Universal Theme en het lied Op zijn allerbest.

Welkom bij het orkest is onderdeel van de landelijke Kindermuziekweek, die van 9 t/m 18 april onder meer plaats vindt in Het Concertgebouw. Van dit concert wordt ook een online schoolproject gemaakt waar duizenden kinderen door het hele land aan meedoen.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.