Boek recensie: De familie Boef en het lollycomplot, Anders Sparring

De Familie Boef en het Lollycomplot
De Familie Boef en het Lollycomplot

Soms weet je bij een naam al meteen wat voor mensen je in de kuip hebt. Zoals bij de naam als die van de familie Boef. Dan denk je toch meteen aan misdadigers? Zeker als ze voor het gemak al gestreepte kleren dragen. Dan weet je zeker dat het boeven zijn! In De Familie Boef en het Lollycomplot beleeft de familie wel een heel bijzonder avontuur. Daarin speelt buurman A. Gent een belangrijke rol.

Het zwarte schaap is jarig

In ieder gezin is ook wel iemand die niet bij de rest hoort. In het geval van de familie Boef is dat het zoontje, Tuur. Hij wil helemaal geen boef zijn, stelen vind hij maar niets en als de buurman ziek is, maakt hij een mooie Wordt Snel Beter-tekening voor hem. Heel anders dan zijn vader, moeder en zus! Dat weet buurman A. Gent ook zeker te waarderen. Toch blijft Tuur onderdeel van de familie. Als hij bijna jarig is, neemt de cadeaustress toe. Wat moeten ze hem als cadeau geven? Zus Neeltje heeft een geweldig idee. In de snoepwinkel staat een gigantische lolly, waar Tuur al een paar keer naar heeft gekeken. Die lolly zou het perfecte cadeau vormen!

Familie Boef in actie

Zodra het plan zo ver is, moeten ze van start gaan. het is namelijk niet niks, inbreken bij de snoepwinkel… de eigenaresse is zo achterdochtig dat ze de winkel ontzettend goed heeft beveiligd. Daar kom je dus niet zo maar binnen! Het is dan ook een flinke klus om in de buurt van de grote lolly te komen. En als ze daar dan eenmaal zijn… is hij nergens te bekennen. Dat betekent dus ook dat ze geen cadeau hebben voor Tuur!

Conclusie over De Familie Boef en het Lollycomplot

De Familie Boef en het Lollycomplot is een heerlijk fantasieboek om te lezen. Het is vlot geschreven en heeft grappige kleurenillustraties die het verhaal wat extra ondersteunen. Het is natuurlijk grappig om over een boevenfamilie te lezen, dat doe je niet iedere dag, en de familie Boef maakt het ook wel bont als het om boevenstreken gaat. Het slot van het boek is echt grappig, dat maakt het boekje helemaal de moeite waard om te lezen.

Door: CooleSuggesties
Score: De Familie Boef en het Lollycomplot krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

De Familie Boef en het Lollycomplot, Anders Sparring
Illustrator: Per Gustavsson
Van Halewyck, 64 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789461318114. Prijs: 14.99 euro.

Ga direct naar De Familie Boef en het Lollycomplot op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] Gouddiamant te stelen. Van Tuur moeten ze beloven dat ze diamant niet gaan proberen te stelen. De familie boef belooft het met gekruiste vingers, dat betekent dat je het waarschijnlijk niet gaat nakomen. Dat […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.