logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: The Falcon and the Winter Soldier

19 maart is het zo ver. Dan kunnen we genieten van het visuele spektakel van The Falcon and the Winter Soldier op Disney+. Het eerste seizoen bestaat uit 6 afleveringen, de reacties zullen bepalend zijn voor een vervolg op deze serie. The Falcon and the Winter Soldier maakt deel uit van het nieuwe MCU fase 4-programma, het vierde ‘seizoen’ van de Marvel Comic Universe. WandaVision behoort ook tot deze fase. De eerdere seizoenen uit het MCU bestonden uit een aantal te gekke films met series als spin-offs. Maar wat weten we al over deze serie?

In Marvel Studios The Falcon and The Winter Soldier schitteren Anthony Mackie als Sam Wilson alias de Falcon en Sebastian Stan als Bucky Barnes alias de Winter Soldier. Het koppel dat samenkwam tijdens de beslissende momenten in Avengers: Endgame, gaat samen een nieuw avontuur aan waarbij hun vaardigheden en hun geduld worden getest.

In deze zesdelige serie onder regie van Kari Skogland en geschreven door Malcolm Spellman, schitteren ook Daniel Brühl als Zemo, Emily VanCamp als Sharon Carter en Wyatt Russell als John Walker.

Het verhaal achter The Falcon and the Winter Soldier

The Falcon and the Winter Soldier gaat verder na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame. Op dat moment neemt Sam ‘The Falcon’ Wilson (gespeeld door Anthony Mackie), het roer over en van Captain America. Een grote verantwoordelijkheid, waar Sam nog over twijfelt. Bij die belangrijke taak wordt hij geholpen door Bucky ‘The Winter Soldier’ Barnes, gespeeld door Sebastian Stan. Het duo werkt samen op een wereldwijde missie om de ​​anarchistische groep Flag-Smashers uit te schakelen.

streaming-banner-disney-plus

Daniel Brühl speelt Baron Helmut Zemo, met het traditionele paarse masker dat hij ook in de strips draagt. Deze Sokoviaanse terrorist werd aan het einde van Captain America: Civil War in de bak gegooid. In de trailer hieronder zie je Emily VanCamp in actie als Sharon Carter, wiens nicht Peggy we in Civil War zagen als Shield-agent. 

Bekijk hier de trailer van The Falcon and the Winter Soldier

streaming-banner-disney-plus

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.