logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: Kleurrijke fajita wraps met kikkererwten, avocado en romaine sla


Kan jouw dag wel iets kleurrijks gebruiken? Dat lukt zeker met dit smaakvolle lunchrecept voor fajita’s met geroosterde kikkererwten, cherrytomaten en avocado. Een lekker en vrolijk vegetarisch gerecht boordevol groente voor tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Eet smakelijk!


Recept: Kleurrijke fajita wraps met kikkererwten, avocado en romaine sla

Kleurrijke fajita wraps met kikkererwten, avocado en romaine slaVoorbereiding: 0 uur en 20 minuten
Bereidingstijd: 0 uur en 20 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Mexico
Genoeg voor: 4

Dit heb je nodig

  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 krop romaine sla
  • 200 g cherrytomaten
  • 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Medium
  • 1 verpakking Santa Maria Bieten Tortilla Wrap Medium
  • 1 zakje Santa Maria Dip Mix American Ranch
  • 1 zakje Santa Maria Fajita Seasoning Mix
  • 300 g kikkererwten
  • 250 g cottage cheese
  • 1 el olie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven tot 225 °C.
  2. Spoel de kikkererwten af, doe met de olie in een kleine ovenschaal en rooster ze 10 minuten. Voeg daarna de Seasoning Mix toe en roer deze er goed doorheen.
  3. Halveer de tomaatjes, voeg deze erbij en rooster nog 5 minuten in de oven.
  4. Snijd de komkommer in fijne blokjes en meng met de cottage cheese en Ranch Dip tot een koude vulling.
  5. Snijd de salade en avocado in reepjes en verwarm de groente tortilla’s volgens de aanwijzing op de verpakking.
  6. Vul de groente tortilla’s met de warme en koude vulling en top af met de salsa.

Recept: (c) Santa Maria

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.