logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Food review: Fairtrade thee van Australian

Australian ken je wel van die lekkere vierkante chocolaatjes met een kekke print erop of die geweldige chocoladecreaties, gemaakt van luxe Fairtrade chocolade. Of misschien ken je ze wel van de biologische koffie die ze al een tijdje voeren, of de ijsvarianten die Australian verkoopt in haar winkels. Sinds deze zomer is daar een nieuwe tak bijgekomen: 100% biologische en Fairtrade gecertificeerde thee. Het assortiment bestaat vooralsnog uit één zwarte theesoort en vijf groene theevarianten – en wij probeerden ze uit!

Goed voor jezelf en voor een ander

Als basis heeft Australian gekozen voor een zwarte thee of een groene thee. Die proef je er dan ook duidelijk door in alle smaken, hoewel de groene thee lang niet zo krachtig naar voren komt dan je in eerste instantie zou denken. Wellicht komt dat door de manier van verrijken met natuurlijke kruiden en specerijen. Het leuke is, dat iedere smaak ook een bijzondere bijwerking zou hebben. Zo heeft de groene Mintea een verfrissende werking dankzij de toevoeging van pepermunt en rozenblaadjes. Kom je in balans met de Teatox, die haar krachtige antioxidanten kan toeschrijven aan de hibiscus. Of geniet van de Nightea, voor een rustmoment voor het slapengaan, dankzij de verrijking van lavendel en kamille. Bovendien zijn alle theevarianten Fair Trade. Dat betekent heel kort gezegd dat de boeren en tussenpersonen ieder een eerlijke prijs ontvangen voor hun diensten, zodat ieder een goed leven kan hebben. De groene thee varianten – Beautea, Puritea, Teatox, Mintea en Nightea – zijn afkomstig uit China, waar de theeplanten onder de meest optimale omstandigheden groeien. De theeblaadjes voor de zwarte thee – Chai – worden met de hand geplukt in het hooggelegen Sri Lanka.


Recensie over Australian thee

De nieuwe theevarianten hebben een geweldige insteek gekozen: Fairtrade, biologisch én met een gezondheidsvoordeel voor jou als gebruiker. De theevarianten zitten dan ook vol kruiden en specerijen, op de Chai kaneel en kruidnagel na – die bestaat boor 87,5% uit zwarte thee. Iedere theevariant heeft zijn eigen unieke smaak – niet te sterk, subtiel genoeg om niet heel extreem te zijn – en past qua smaak ook goed bij het aangewezen gebruiksmoment. Of het echt baat heeft, zal de tijd moeten uitwijzen. Kwaad kan het in ieder geval niet. En genieten? Dat zeker. Lekker, zo’n kop kruidig ruikende thee!

Score: 8


Alle thee varianten zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, op australianhomemade.com en binnenkort bij Sligro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.