logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

EZVIZ lanceert twee slimme beveiligingsproducten op zonne-energie

EZVIZ is in Nederland misschien een minder bekend merk, maar je moet het zeker niet over het hoofd zien als je zoekt naar oplossingen voor slimme huisbeveiliging. Zij lanceerden twee interessante nieuwe smarthome-producten die worden opgeladen met behulp van zonne-energie. Het gaat om de EP3x Pro, een slimme deurbel met dual-lens, en de HB8 Pan-Tilt camera.

EP3x Pro slimme deurbel

De EP3x Pro past gemakkelijk naast elke voordeur en biedt flexibel beheer via de alles-in-één EZVIZ-app. Het ondersteunt ook spraakopdrachten via Google en Alexa (Alexa-producten met scherm), waardoor je volledige controle krijgt over de beveiliging van hun voordeur, waar je ook bent. Dankzij de dual-lens-technologie biedt de EP3x Pro niet alleen een standaard vooraanzicht, maar worden ook pakketleveringen in beeld gebracht, met een volledig zicht van top tot teen. Bovendien beschikt de EP3x Pro over een herkenningsfunctie, waardoor het niet nodig is om live beelden te bekijken om te weten of een pakket is afgeleverd of dat er een bezoeker voor de deur staat. Met 32 GB ingebouwde opslagruimte is een extra abonnement voor het opslaan van belangrijke video’s niet altijd nodig.

Privacy en videodeurbellen

De EP3x Pro hecht veel waarde aan privacy en biedt verschillende functies om de privacy van gebruikers te beschermen. Je kunt bijvoorbeeld de stemwisselaarfunctie gebruiken om anoniem te blijven wanneer ze reageren op een onbekende. Ook kun je niet-opnamezones tekenen in het cameraweergavevak om een legale en goede opname te garanderen.

Opladen met zonne-energie of bedraad

Je kunt de EZVIZ EP3x Pro laten opladen door de zon, waardoor je kunt besparen op energiekosten en je nooit bezorgd hoeft te zijn over een lege batterij. Zelfs in bewolkte regio’s of minder gunstige installatielocaties presteert de EP3x Pro nog goed met zijn oplaadbare batterij van 5.200 mAh. Bovendien kan hij worden aangesloten op bedrade voeding als betrouwbare back-up.

HB8 Solar Kit pan-tilt camera

De HB8 is een pan-tilt-camera voor buitengebruik die werkt op WiFi en wordt aangestuurd via de EZVIZ-app. Met een grote batterij van 10400 mAh kan de camera ruim een half jaar actief blijven. Maar dankzij het meegeleverde zonnepaneel raakt de batterij in principe nooit leeg! Tijdens het gebruik van de camera zijn er geen verborgen kosten, aangezien gebruikers niet hoeven te betalen om functies te ontgrendelen of zich te abonneren op cloudopslagdiensten.

Panoramazicht

Met een panoramisch gezichtsveld van 360 graden en een videoresolutie van 2K+ blijft niets onopgemerkt buitenshuis. Bij detectie van een persoon kan de HB8 een luide sirene laten afgaan en twee schijnwerpers laten knipperen. De camera kan een groot gebied beveiligen en ‘patrouilleren’ om ervoor te zorgen dat niemand misbruik maakt van een leeg huis.

Prijs en beschikbaarheid

Beide producten, de EP3x Pro en de HB8 Solar Kit, zijn beschikbaar en kunnen worden besteld via retailers zoals Coolblue, Bol.com en MediaMarkt. De adviesprijs voor de EZVIZ EP3x Pro op BOL.com is € 109,99, terwijl de HB8 Solar Kit op BOL.com wordt verkocht voor € 189,99.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.