logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Eyecatcher in huis: de keukentafel


In Nederland zijn de meeste huizen zo’n beetje gelijk opgebouwd: je komt ofwel via de voordeur binnen in de kamer, of via de achterdeur in de keuken (uitzonderingen daargelaten, uiteraard). Het principe van een voorkamer en een eetkamer zijn ook wel een paar decennia van tafel, waardoor er grote ruimtes ontstaan waar je iets mee kunt of moet doen. Ofwel: vanuit de zithoek kijk je op de eetkamer/keuken, en vice versa. En wat is dan het middelpunt van je huis? Juist: de eetkamer, met de eettafel en stoelen. Dat is dus echt een deel van je huis waar zeker aandacht aan moet schenken!

Stoere en natuurlijke uitstraling

Afhankelijk van je inrichting en stijl kun je misschien voor een extreem uitgesproken tafel gaan. Een zwartglazen tafelblad met chromen poten, bijvoorbeeld, of een felgekleurd kunststof blad met dito poten. Persoonlijk vind ik dat wel lef hebben. Ik zou zelf gaan voor een wat natuurlijkere uitstraling, maar wel een tafel die stoer en robuust oogt. Een houten tafelblad met houten of metalen poten, bijvoorbeeld. De maatwerk tafels van robuustetafels.nl hebben wat dat betreft echt een unieke uitstraling: ze passen vrijwel in ieder interieur, omdat ze verschillende tafelbladen combineren met diverse stijlen aan poten.

Echt maatwerk

Het bijzondere van de tafels is wel dat je ze zo’n beetje op ieder punt naar wens kunt vormen. Wil je het ene blad en de andere poten? Geen probleem. De tafels worden immers met de hand gemaakt. Waarom zou je er dan geen andere poten onder kunnen zetten? Dat ze met de hand worden gemaakt, heeft trouwens nog een ander voordeel. Je kunt ze in vrijwel alle maten en kleuren krijgen! Zo heb je echt een tafel die perfect in jouw huis past. Of je nu gaat voor een kloostertafel met gedecoreerde poten of een industrieel ontwerp met een verweerd metalen onderstel. Maar je kunt veel meer aanvragen. Je kunt bepalen hoe hoog de tafel moet worden, uit hoe veel planken het tafelblad moet bestaan, hoe breed en lang de tafel moet worden, in welke kleur hij moet worden afgelakt, of je een v-groef wil of niet… je krijgt indrukwekkend veel mogelijkheden om de tafel te maken die perfect bij jouw stijl en huis past.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.