logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Extra mankracht inhuren doe je zo


Als zelfstandig ondernemer weet je als geen ander dat het soms ontzettend druk is, terwijl je op een ander moment rustig een extra kranten-abonnement kunt afsluiten. Het is rennen of stilstaan. Nou ja, misschien is het niet zo zwart-wit, maar het principe dat je op sommige momenten handen te kort komt zal je wel bekend voorkomen, nietwaar? Het is ook lang niet altijd eenvoudig om die workload een plekje te geven. Om opdrachtgevers door te schuiven naar je concurrent is ook niet echt handig, om iemand in dienst te nemen is misschien ook weer teveel van het goede. Maar heb je in zo’n geval wel eens nagedacht over het inzetten van een uitzendkracht? Ik zal je laten zien waarom je naar het studenten uitzendbureau of het uitzendbureau moet stappen.

Voordelen van een uitzendkracht

Misschien kijk je een beetje sceptisch tegen het inhuren van een uitzendkracht aan. Ze zouden je meer tijd kosten dan dat ze opbrengen en de kosten zijn zo hoog dat je d’r misschien niets aan hebt. Toch moet je het anders bekijken. Natuurlijk kun je uitzendkrachten niet altijd de meest diepgaande opdrachten geven. Niet iedereen is de ervaren vakidioot die jij bent, laat staan dat ze precies weten hoe jij werkt. Toch zijn er genoeg taken die je anderen zonder problemen kunt laten doen. Verdeel je werk in deeltaken en geef bepaalde taken uit handen. Zo krijg je ineens meer ademruimte. Dat geeft je de mogelijkheid om meer werkt te leveren, dat bovendien beter is. Je kunt je aandacht op jouw hoofdtaken richten, en niet op de kleine taakjes eromheen!

Studenten als uitzendkracht

in de inleiding sprak ik al over het inhuren van studenten als uitzendkracht. Dat is voor veel ondernemers nog open stap om te zetten. Laten we eerlijk wezen: studenten hebben nu eenmaal niet echt een goede naam als het aankomt op stiptheid en het nakomen van afspraken. Toch is het natuurlijk onzin om ervan uit te gaan dat alle studenten zo zijn. Zeker wanneer ze zijn aangesloten bij een studentenuitzendbureau kun je er al van uitgaan dat ze gemotiveerd zijn om te werken, ervaring op te doen en extra geld te verdienen. Bovendien geeft het inhuren van studenten je nog een extra feelgood bonus: je hebt een geweldige mogelijkheid om jouw kennis en ervaring te delen! andersom kan het misschien ook zo zijn dat een student jou weer nieuwe ontwikkelingen kan laten zien en jou verder kan helpen met je bedrijf.

Sta dus altijd open voor nieuwe contacten en sla hulp (ook al huur je die zelf in) niet zomaar af. Wanneer je besluit om extra hulp in te huren, kun je kiezen voor een normaal uitzendbureau, maar ook de afslag nemen naar een studentenuitzendbureau. Daar vind je een mooie pool aan gemotiveerde en energieke mensen, waarbij je bovendien (als laatste bonuspunt) minder voor betaald dan met oudere uitzendkrachten, simpelweg omdat ze jonger zijn.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.