logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Expositie Druk: Alles wat je moet weten als je hoofd overloopt

Druk Datum: 01-06-2022 t/m 27-07-2022
Locatie: Bibliotheek Rotterdam
Adres: Hoogstraat 110, Rotterdam (Route)

De expositie en het boek Druk (geschreven door Jeannette Jonker, Claudia Lagermann en Liesbeth Vijfvinkel) vertellen het verhaal van de stress en druk die jongeren dagelijks ervaren op school, tijdens sportwedstrijden en online. De expositie is opgebouwd uit fotoportretten van de jongeren; door een QR-code te scannen kan de bezoeker zijn of haar verhaal beluisteren, voorgelezen door de persoon zelf.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Alles wat je moet weten als je hoofd overloopt

Uit een recent onderzoek door LAKS en CJP onder 120.000 middelbare scholieren in Nederland blijkt dat twee derde van hen veel stress en druk om te presteren ervaart.

Om jongeren te helpen om te gaan met de druk die zij dagelijks ervaren, schreven van Jeannette Jonker, Claudia Lagermann en Liesbeth Vijfvinkel het boek Druk. In Druk vertellen jongeren hoe zij hiermee omgaan, en samen met experts geven ze tips over wat je zelf kunt doen aan piekeren, wakker liggen of een knoop in je maag.

De fotoportretten in het boek en de expositie zijn gemaakt door fotografenduo Chris en Marjan; de illustraties zijn van Kid KURA. De vormgeving werd gedaan door Mariska Schotman.

Themamaand en minifestival op 24 juni

Bibliotheek Rotterdam organiseert in juni aanvullende workshops en randprogrammering, in cocreatie met jongeren in de bibliotheek. Zo is er iedere woensdag een mini-college over social media en druk. Op vrijdagavond 24 juni is er een minifestival met workshops en stressvolle spelletjes. Op www.bibliotheek.rotterdam.nl/druk zijn alle activiteiten te vinden.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.