logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Kaartspel Exploding Kittens: mobiele game en animatieserie

Netflix introduceert een mobiele game en animatieserie van het kaartspel Exploding Kittens. Het is voor het eerst dat de streamingdienst een mobiele game en TV-serie van dezelfde franchise uitbrengt. Exploding Kittens – The Game verschijnt in mei op Netflix. In 2023 volgt een komische animatieserie voor volwassenen.

streaming-banner-netflix

“Met het mede-ontwikkelen van een game en animatieserie slaan we een nieuwe weg in voor Netflix. We konden geen betere game bedenken om een complete wereld mee op te zetten dan Exploding Kittens, een van de meest inventieve, iconische en originele game van deze eeuw. Netflix is de perfect plek om deze groeiende franchise te ontdekken en we zijn dan ook ontzettend trots om met dit fantastische team samen te werken!”

Mike Moon, Netflix Head of Adult Animation

Over de animatieserie Exploding Kittens

In de animatieserie Exploding Kittens neemt het eeuwige gevecht tussen Hemel en Hel epische proporties aan als zowel God als de Duivel terug naar de aarde worden gestuurd – maar dan in de vorm van mollige huiskatten. De serie is gemaakt door showrunners Shane Kosakowski en Matthew Inman; executive producers Mike Judge, Greg Daniels en Dustin Davis van Bandera Entertainment; executive producers Peter Chernin en Jenno Topping namens de Chernin Entertainment Group; en executive producers en creators van de Exploding Kittens franchiseformule, Elan Lee en The Oatmeal’s Inman.

Cast van de animatieserie Exploding Kittens

  • Tom Ellis (Rush, Lucifer)
  • Abraham Lim (Clickbait, The Boys)
  • Lucy Liu (Shazam, Elementary)
  • Ally Maki (Wrecked, Toy Story 4)
  • Mark Proksch (What We Do In The Shadows, Better Call Saul)
  • Sasheer Zamata (Woke, Home Economics)

“Ons doel is om onze leden de allerbeste entertainment te bieden, in elke denkbare vorm – of het nou een game of een animatieserie is. We breiden het aanbod mobiele games fors uit en zijn dan ook erg blij om samen met het digitale team van Exploding Kittens dit leuke spel voor alle leeftijden introduceren, inclusief een paar nieuwe updates exclusief voor onze leden.”

Leanne Loombe, Head of External Games, Netflix

Exploding Kittens – The Game

Exploding Kittens – The Game is hetzelfde als het klassieke spel waarbij spelers kaarten trekken en ze de exploderende kittens moeten zien te vermijden. Speciaal voor de Netflix-game worden er twee nieuwe actiekaarten toegevoegd: Radar, de kaart die aantoont welke exploderende kitten het dichtst bovenop de stapel ligt, en Flip Flop, de kaart waarmee spelers de volgorde van de kaarten op de stapel omdraaien. In de toekomst worden meer nieuwe kaarten en spelregels verwacht, afgestemd op de animatieserie zodat vrienden en families met hun favoriete personages uit de serie kunnen spelen. Exploding Kittens – The Game is er zowel voor singleplayer als multiplayer en Netflix-leden spelen het spel zonder extra kosten of in-app aankopen.

streaming-banner-netflix

“Netflix is het enige platform dat Exploding Kittens tot leven kan brengen in zowel een serie als game. We hebben Exploding Kittens als weekend project op Kickstarter gelanceerd, maar in de afgelopen zes jaar is onze community uitgegroeid tot het hart en de ziel van ons bedrijf. De nieuwe serie en game geeft fans nieuwe manieren de franchise te ontdekken.”

Matthew Inman, Exploding Kittens Chief Creative Officer en Creator van The Oatmeal

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.