logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bekijk de eerste beelden van Expats met Nicole Kidman

In Expats – dat zich afspeelt in het in het bruisende en drukke Hongkong van 2014 – staan de levens van drie Amerikaanse vrouwen: Margaret, Hilary en Mercy centraal. Na een plotselinge familietragedie komen ze met elkaar in aanraking en raken hun levens onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De serie ondervraagt privileges en onderzoekt wat er gebeurt wanneer de grens tussen slachtoffer en dader vervaagt. Naast de drie hoofdrolspelers zijn ook Brian Tee, die Margaret’s man Clarke speelt, en Jack Huston, die Hilary’s man David vertolkt, te zien in de serie.

Cast

In Expats schitteren enkele grote namen uit de filmindustrie, waaronder:

Productie

Nicole Kidman en Lulu Wang zijn tevens als uitvoerend producent verbonden aan de serie. De een na laatste aflevering heeft een speelduur vergelijkbaar met die van een speelfilm.

Lulu Wang is de maker, regisseur en schrijver van Expats. Naast Lulu Wang zijn ook Daniele Melia voor Local Time, Per Saari voor Blossom Films (Rabbit Hole, Nine Perfect Strangers), Nicole Kidman en de Australische scenarioschrijfster Alice Bell (The Beautiful Lie, The Slap) als uitvoerend producent betrokken. Alice is de oorspronkelijke schrijver van de serie. Theresa Park van Per Capita Productions (After Yang, Bones and All) en Stan Wlodkowski (The Old Guard) zijn eveneens uitvoerend producenten. Het schrijversteam van Expats bestaat uit Vera Miao (Two Sentence Horror Stories), Gursimran Sandhu (Game of Thrones), auteur Janice Y. K. Lee, Alice Bell en Lulu Wang.

De zesdelige serie Expats, geregisseerd door Lulu Wang en gebaseerd op de internationale bestseller The Expatriates van Janice Y.K. Lee, is vanaf 26 januari 2024 op Prime Video te zien.

streaming-banner-prime-video

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.