logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Exit dyslexie, Erik Moonen

Lezen is een van de mooiste en belangrijkste dingen die je kunt leren. Het opent deuren naar werelden die compleet nieuw voor je zijn, of dat nu een fantasiewereld is vol draken en vreemde wezens, een wereld uit de geschiedenis of een wereld vol informatie die je graag eigen zou maken. Het is dan ook ontzettend jammer dat veel jongeren niet goed kunnen lezen. Ze lezen langzaam, maken foutjes bij het lezen… een klein hiaat in het huidige onderwijs, waar te veel conformerend wordt gewerkt. Bovendien wordt er al snel gestrooid met termen en labels, waarna het bijltje er bij wordt neergegooid. Ach, er is sprake van dyslexie. Dan is het niet erg, niks aan te doen. Onzin! Tenminste – in veel gevallen. Exit Dyslexie maakt korte metten met de meeste leeskwalen door juist de foutjes in het huidige onderwijs te onderscheppen en de veroorzaakte problemen op te lossen.

Exit dyslexie

Het doel van Exit Dyslexie is eenvoudig: laten zien waarom zoveel kinderen de weg naar geletterdheid kwijtraken en het verhelpen van die radeloosheid. Dankzij de informatie in het boek en de kennis die ermee gepaard gaat lees je hoe je kinderen en volwassenen vlot leert lezen, goed leert schrijven en bovendien correct leert spellen. Want hoe veel kinderen er ook onvoldoende presteren op dit vlak (1 op de 6 kinderen!), echt medisch aanwijsbare dyslexie is nog altijd een grote uitzondering op de regel.

Thuis en op school

Het fijne aan dit boek is dat het is geschreven als een werk- en leerboek, maar dat je bij de hand wordt genomen door die hele wondere wereld van lees- en schrijfproblemen. Stap voor stap ga je aan de slag om deze problemen het hoofd te bieden. Daarvoor heb je geen opleiding als leerkracht nodig, enkel genoeg doorzettinsvermogen en de discipline om de problemen aan te pakken. Verder is natuurlijk goed lijntjespapier, schrijfmateriaal en toegang tot boeken onmisbaar om te oefenen. Het boek gaat namelijk uit van de schrijfkunst als basis, om op die manier woorden op te bouwen en ook tijdens het lezen sneller te herkennen.

Ga direct naar Exit dyslexie op BOL.com.


Recensie over Exit Dyslexie

CooleSuggesties topper

Leesproblemen oplossen doe je door er veel tijd in te steken. Ze zijn immers ontstaan door er te weinig tijd en aandacht aan de schenken, om wat voor reden dan ook. Exit Dyslexie gebruikt een unieke methode om het niveau van lezen en schrijven op alle fronten aan te pakken. Met kleine en compacte stappen ga je telkens een stukje vooruit, waarbij zowel het lezen als het schrijven steeds beter zal lukken. Het belangrijkste is om niet op te geven maar beter te leren lezen met de alfabetcode!

Score: 9


Informatie

Exit dyslexie,
Illustrator: nvt
Uitgever: Manteau, 464 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789022336540. Prijs: 26.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.