logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Evoluent D verticale muis


evoluent d verticale muis

Ergonomisch gezien is computergebruik een regelrechte ramp. Zeker zoals het ooit bedoeld is, met een platte muis en een beeldscherm dat laat op je bureau staat. Nee, wil je een beetje goed voor jezelf zorgen, dan is het verstandig om te kijken naar je houding de ergonomie van je hulpmiddelen. Kijk bijvoorbeeld eens naar je muis. Een handig ding, maar door de vorm van deze accessoire en de manier waarop je jouw arm moet houden, zorgt het voor spanning in je onderarm, dat vervelende klachten kan opleveren. Stom eigenlijk, dat in de afgelopen veertig jaar zo weinig is veranderd aan deze muis! En dat terwijl de oplossing vrij eenvoudig kan zijn. Een deel van de oplossing zit hem namelijk in de kanteling van de hand. Zet je die rechterop, dan neemt dat direct een deel van de spanning weg.

muisarm

Evolutie van de muis

Als je heel kritisch en eerlijk nadenkt over het aantal uren dat je achter een beeldscherm doorbrengt, kan ik me voorstellen dat flink wat volwassenen aan een uurtje of 10 tot 12 komen, van werk tot een paar uurtjes gamen of mailen in de avonduren. En dat met een slechte houding… ga er maar aan staan! Tijd voor een stukje evolutie. Zorg bijvoorbeeld voor een ergonomisch toetsenbord, een touchscreen als monitor… en een ergonomische verticale muis, als de Evoluent D verticale muis. Verticale muizen bestaan al jaren lang, maar sinds kort lijken ze ook echt aan te slaan. Gelukkig maar. Waarom zou je jezelf immers kwellen met een normale muis?

Handen schudden

Een verticale muis is in de basis niets anders dan een normale muis, maar dan met een flinke bult erop. Daardoor houd je je hand rechtop, alsof je iemand de handen schud. Die natuurlijkere houding zorgt ervoor dat je veel langer door kunt gaan. Maar de Evoluent D verticale muis heeft meer te bieden dan dat.

Aanpasbaar

De Evoluent D verticale muis wordt namelijk geleverd met speciale software, waarmee je de muis tot in de puntjes kunt instellen en inrichten. Op die manier kan vrijwel iedereen de muis gebruiken, ook al heb je klachten met bepaalde handelingen of vingers. Zo zitten er zes muisknoppen op dit toestel: drie onder de vingers, twee bij je duim en een draaiwiel, die je naar wens kunt inrichten. Wijs de functie klikken toe, maar je kunt ook automatisch laten kopiëren en plakken, programma’s laten openen, dubbelklikken en meer. Je kunt zelfs per programma aangeven welke muisfuncties je wil gebruiken! De software heeft een Klik-lock functie, waarmee je de knop softwarematig ingedrukt kunt blijven houden, maar ook een auto-klik, waarbij er een muisklik wordt nagebootst als je de muis lang genoeg op een button houdt. Zelfs aan de ergonomie is gedacht met een werktimer, die je een seintje geeft als je te lang door gaat met werken.

Even wennen

Ik moet wel bekennen dat je niet zo maar overstapt, hoewel ik zelf gebruik maak van een semi-vertikale muis. Het is toch een andere houding voor je handen, die niet direct natuurlijk aanvoelt. Of eigenlijk wel, maar je bent zo gewend aan die onnatuurlijke houding! Bovendien is de muis behoorlijk hoog – een stuk hoger dan de normale muis. Ik heb ‘m per ongeluk een paar keer van mijn bureau geveegd, zoekend naar een pen of papier. Die valtesten heeft de muis trouwens perfect overleefd!

Ga direct naar Evoluent op BOL.com.


Recensie over Evoluent D verticale muis

CooleSuggesties topper

Naarmate ons computergebruik toeneemt, moeten we steeds beter gaan nadenken over de manieren waarop we dat doen. Niet voor niets is er steeds meer aandacht voor staplekken, touchscreen monitoren… en verticale muizen. De Evoluent D verticale muis is een mooi en futuristisch uitziende muis die prettig aanvoelt. Dankzij de speciale software kun je hem tot in de puntjes finetunen, zodat hij helemaal op jouw voorkeuren is ingesteld. De muis is licht, soepel en beweegt zonder problemen over het bureaublad. Je kunt bij deze muis kiezen voor een draadloze bluetooth muis (3-5 maanden op 1 enkele batterij) of een bedrade variant. Omarm de ergonomie!

Score: 9


Informatie

Evoluent verticale muis, Evoluent
Meer weten?
Prijs: 125 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.