logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Everest: De Jonge Yeti


Everest: De Jonge Yeti is een geweldig leuke film, die je meeneemt naar het Chinese stadsleven. Een super schattige yeti, genaamd Everest, staat namelijk ineens op de deur van het Chinese tienermeisje Yi, dat in een groot flatgebouw in Shanghai woont. Het is haar al snel duidelijk: er zijn foute mensen op zoek naar het harige monster! Yi neemt snel een besluit en gaat met Everest op pad om hem terug naar huis te brengen, helemaal naar de sneeuwlandschappen van de Himalaya.

Vriendenreis

Gelukkig hoeft Yi deze zware taak niet alleen op zich te nemen, want Jin en Peng, twee van haar eigenzinnige vrienden, gaan met haar mee op deze exotische reis. En die komt overigens geen moment te laat, want Yi treurt nogal om het verlies van haar vader. Hij heeft haar een verzameling foto’s achtergelaten van plekken die hij graag aan haar zou laten zien. Mooie plekken, verspreid over het Chinese platteland.

Strijd tegen de klok

Maar die reis moeten ze redelijk snel maken. Everest, de jonge Yeti, wordt namelijk achtervolgd door de zakenman Burnish – een echte ontdekkingsreiziger die verborgen schatten en geheimzinnige dieren opspoort voor zijn eigen gewin. Hij claimt ooit een yeti te hebben gezien, maar de wetenschappelijke wereld heeft hem voor gek uitgemaakt… en dat kan hij maar niet uitstaan! Bovendien heeft hij nare herinneringen aan zijn ontmoeting, hij denkt dat het gevaarlijke, bloeddorstige wezens zijn. En dus wil hij ze vangen en tentoonstellen… of opzetten. Maakt hem niet zoveel uit. Hij wordt daarbij geholpen door de dierenvriend Dr. Zara, die de jonge Yeti als eerste wil vinden om hem te beschermen. Er zijn dus heel wat verschillende belangen!

Deze bekende Nederlanders spreken de stemmen in van Everest: De Jonge Yeti.

Films koop je online bij:


Recensie over Everest: De Jonge Yeti

Zoek je een ontroerende en spannende film, waarin je kunt genieten van magische momenten en mooi vioolspel, verpakt op een achtergrond van het mooie en sfeervolle Chinese landschap? Dan is Everest: de jonge Yeti een geweldige aanrader. Het is een spannende film met een paar leuke twists, De magische gaven van Everest voegen echt iets toe aan de film. Hij is erg sfeervol en stoer, met af en toe een momentje waar de vaart uit de film wordt gehaald – en dat is jammer. Desondanks een hartverwarmende animatiefilm, van de makers van Hoe Tem Je Een Draak.

Score: 8


Informatie

Titel: Everest: de jonge Yeti
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 97 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.