logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Eufy Video Doorbell Slim Battery


Eufy heeft een unieke kijk op gadgets, zo bewijzen ze keer op keer. Als het gaat om videodeurbellen en beveiligingscamera’s, gaan ze graag tegen de stroom in op één vlak: het abonnement. Dat is namelijk niet nodig bij de Eufy-producten. In plaats van een opslag in de cloud kun je namelijk ook kiezen voor opslag op een micro-SD geheugenkaart of in een eigen HUB. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je dadelijk. Laten we eerst eens kijken naar de Eufy Video Deurbel en de bijbehorende draadloze gong!

Compleet pakket

De Eufy Video Doorbell Slim werkt als deurbel, maar ook als beveilingscamera. Hij kan namelijk reageren op bewegingen. In de doos vind je alle wat je nodig hebt, van twee bevestigingsplaten in verschillende hoeken, de deurbel, een gong én een geheugenkaartje. Zo kun je direct aan de slag. Boormachine binnen handbereik… en gaan met die deurbel! Heel ‘slim’ (slank) is hij trouwens niet, hij is best dik voor het uiterlijk. Prettig detail is dat deze deurbel wordt geleverd met een gong, die bovendien het hart vormt van deze set en de deurbel verbind met het internet. De afstand van de gong tot de deurbel is dus bepalend, en niet de afstand tussen de deurbel en je router (of repeater). Dat is wel een dingetje. Wil je de gong aansluiten in de woonkamer in plaats van in de meterkast, dan gaat dat direct ten koste van het bereik.

Specificaties

Laten we beginnen met een overzicht met de bijbehorende specificaties. Let wel: echt slechte deurbellen worden eigenlijk niet meer gemaakt, zeker niet als je kijkt naar budgetten van 100 euro of meer en je bij ‘de bekende merken’ blijft. Vrijwel ieder systeem heeft zijn eigen manier van installeren, ze blijven afhankelijk van wifi en willen zoveel mogelijk laten zien van hun omgeving.

  • Wifi via 802.11b/g/n/ac (2.4 en 5GHz)
  • Opnamekwaliteit: 1080p (1600 x 1200 pixels)
  • Batterij gaat tot 120 dagen mee
  • Opladen via micro USB
  • Functies: twee-wegs audio, bewegingsdetectie
  • Opslag: lokaal op MicroSD of optionele cloudopslag

Aansluiten en instellen

De installatie van de Eufy Video Doorbell Slim is een eitje. Via de app wordt je stap voor stap door het proces geleid. Dankzij het scannen van qr-codes op de verschillende apparaten hoeft je smartphone nooit lang te zoeken. Houd wel de inlogcodes van je wifi paraat, daar wordt om gevraagd. Verder is het een eitje. Het was wel even vreemd om te beginnen met de installatie met de gong, maar als je weet dat die het hart vormt van de set, is het weer logischer. Heb je die eenmaal verbonden, dan koppel je de deurbel aan de gong en kun je hem opladen en monteren. Voor het monteren kun je ervoor kiezen om de schuine houders te gebruiken, zodat je deurbel in een goede hoek staat en meer van de persoon voor de deur opneemt. Dat verschilt per huis, maar het is fijn dat de optie wordt meegeleverd.

De deurbel zelf

De Eufy Video Doorbell Slim ziet er strak en modern uit. Hij is recht en hoekig, waar je natuurlijk van moet houden. De sobere zwarte uitstraling is neutraal en valt op. Hij is een stuk smaller dan bijvoorbeeld de Ring Doorbell, wat ik een positieve ontwikkeling vind. Die Ring deurbellen vind ik namelijk best fors! De Eufy deurbel is wel vrij dik voor de smalle uitstraling van voren. Zeker als je hem op de houder klikt, is het een flinke brok. Die dikte wordt voornamelijk bepaald door de accu, die 4 maanden mee moet kunnen. Moet je hem opladen? Dan kun je met een pinnetje de deurbel van zijn houder halen en hem opladen via micro-USB. De accu vervangen door een vol exemplaar zit er hier niet in. De bovenste helft van de deurbel is voorbehouden aan de camera, die je ook kunt gebruiken om bewegingen te detecteren en vast te leggen. Je kunt daarbij bewegingszones instellen, wat praktisch is om onnodige meldingen te filteren. Je hoeft niet altijd een seintje te krijgen als er iemand langsfietst of wanneer de buurman op pad gaat met die veel te kleine hond… toch? Je kunt er ook voor kiezen om alleen bewegingen te detecteren in de nacht, zodat je hem echt gebruikt als beveiligingscamera.

Abonnement

Standaard heeft de gong wat opslag in huis voor het bewaren van filmpjes. Daarbij geldt het credo: last in, first out. Is de opslag vol, dan worden de oudste filmpjes verwijderd en vervangen door nieuwe. Wil je meer opslag? Dan kun je een abonnement nemen op een cloudopslag. Dat is bovendien veilig, aangezien die cloudopslag door eventuele inbrekers niet gestolen kan worden. En reken maar dat ze weten dat Eufy de beelden lokaal opslaat! Aan de andere kant heeft cloudopslag ook zijn nadelen. Naast de kosten, zijn clouddiensten hackgevoelig.

Google Assistent

Een leuke feature is de koppeling met Google Assistent. Je kunt beide systemen aan elkaar koppelen en aan Google vragen om de beelden van de deurbel direct op je Nest Hub of Android TV te laten zien. Houdt wel rekening met wat vertraging hierin… en het beperkte geduld van de postbezorgers van tegenwoordig. Die zijn vaak al met de noorderzon vertrokken voor je de app hebt geopend en het livebeeld op je scherm hebt.


Ga direct naar Eufy Video Doorbell Slim op BOL.com.

Recensie over Eufy Video Doorbell Slim

Er zijn videodeurbellen te kust en te keur. Kijk vooral naar wat er bij je huis past qua stijl en vormgeving, zou ik zeggen, maar ieder heeft zo zijn eigen normen. De beeldkwaliteit van de Eufy Video Doorbell Slim is prima in orde. Hij reageert snel, hoewel het openen van een app als er iemand aan de deur staat altijd een bottleneck blijft. Het grootste voordeel van de Eufy Video Deurbel slim is wel de lokale opslag, waardoor je niet meer afhankelijk bent van een abonnement. De batterij gaat volgens Eufy ongeveer vier maanden mee, maar is enkel op te laden door de deurbel te verwijderen en hem op een USB-poort aan te sluiten.

Score: 8


Informatie

Eufy Video Doorbell Slim
Adviesprijs: 110 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.