Gadget review: Eufy S11 HomeVac steelstofzuiger


Eufy staat bekend om de slimme oplossingen voor een smart home: beveiligingscamera’s, slimme deurbellen en zelfs robotstofzuigers maken deel uit van hun smart home oplossingen. Toch is het soms ook slim om zelf de handjes te laten wapperen, zoals met de Eufy S11 HomeVac steelstofzuiger, die zo uit de nieuwe Star Wars-serie zou kunnen komen. Glanzend wit met blauw-metallic elementen… pluspunten voor het stoere uiterlijk! Toch gaat het niet alleen om de looks bij apparaten: de werking is minstens zo belangrijk.

eufy s11 steelstofzuiger

Draadloos

Pluspunten krijgt Eufy alvast voor het ontwikkelen van een compleet draadloze steelstofzuiger. Dat is toch wel een briljante manier om je huis schoon te maken! Ik vond het altijd een heel gedoe, met die kabels, zo’n log ding dat achter je aan sukkelt en overal achter blijft haken en stoten. Met een steelstofzuiger is dat verleden tijd. Je houdt de stofzuiger in je hand en gaat vanaf daar al je kanten op. Je zou het kunnen zien als een extreem krachtige kruimeldief (en ja, met de meegeleverde accessoires kun je ‘m daar ook perfect voor gebruiken!), die goed genoeg is om je huis van onder tot boven van stof en vuil te kuisen.

Praktisch model

eufy s11 steelstofzuiger kruimeldief

Je zou denken dat het best zwaar is om met een apparaat als dit rond te lopen, maar het gewicht valt heel erg mee. Hij ligt prima in de hand, want al een stuk scheelt, met het zwaartepunt goed naar voren. Dat is voor het gebruik erg prettig, maar wanneer je hem neer wil zetten komt er best wat druk op de steel, wat me toch wat zorgen baarde. Misschien volledig onterecht, dat zal de tijd moeten leren. Dankzij het gewicht kun je hem makkelijk door het hele huis sjouwen, waarbij je geen enkele keer van stopcontact hoeft te wisselen (want… draadloos!). Van plafond tot vloer, van traptredes tot het toilet… geen ruimte is meer veilig. Eufy S11 HomeVac steelstofzuiger wordt bovendien geleverd met een handige muurbevestiging, die een dubbelfunctie heeft als oplaadstation. Zo kun je hem makkelijk in een hoekje van de kelder of berging ophangen, terwijl de accu netjes oplaad. In vier uur tijd is de accu compleet opgeladen en kun je er bijna 45 minuten mee vooruit, afhankelijk van de ingestelde zuigkracht.

Krachtige motor

eufy s11 steelstofzuiger accu
Eufy HomeVac S11 Go

De zuigkracht is maximaal 120AW, die dankzij het zakloze ontwerp continu hetzelfde vermogen biedt. Je kunt het vermogen in drie standen instellen, van ongeveer 45 minuten op het lage vermogen tot 25 minuten op de normale stand. Op de maximale modus gaat de accu ongeveer 8 minuten mee. Maar: 25 minuten stofzuigen… dat haal je niet voor een enkele verdieping! De stofzuiger wordt geleverd met een aantal praktische hulpstukken, zoals een zachte rolborstel, een 2-in-1 kierenzuigmond en een gemotoriseerde mini-borstel. Met deze hulpstukken kun je bijna alles reinigen, van grotere oppervlakken tot kleine, moeilijk bereikbare hoeken. De LED op de opzetborstel zorgt ervoor dat je goed zicht hebt op het vuil, waarbij de soepel zwenkende stofzuigervoet precies gaat waar jij wilt. De verlichting is vooral prettig in donkere hoekjes of bijvoorbeeld voor onder je bed of bank.

Ga direct naar Eufy S11 steelstofzuiger op BOL.com.


Recensie over Eufy S11 HomeVac steelstofzuiger

De Eufy S11 steelstofzuiger staat altijd voor je klaar als je hem nodig hebt. Het is een mooi compact model, dat je tegen de muur kunt bevestigen. De voet draait erg soepel en heeft prettige wieltjes. Daardoor manouvreer je hem makkelijk door het huis. De verlichting is een prettige bijkomstigheid voor het reinigen van donkere hoekjes. De zuigkracht is prima, de accuduur op normale stand misschien wat minder dan sommige concurrenten… hoewel we de accu nog niet leeg hebben gehad tijdens het stofzuigen zelf. Pluspunten ook voor zijn eigenwijze uiterlijk – het maakt stofzuigen weer stoer!

Score: 8


Informatie

Eufy S11 steelstofzuiger, Eufy
Meer weten?
Prijs: 239.99 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.