Ken jij Nick Toet al? Vast wel. Deze gast draait stiekem al heel wat jaartjes mee op het internet en heeft een succesvol internetkanaal waarin hij duikt in de wereld van eten en drinken. Wat niet veel mensen weten, is dat Nick een koksopleiding heeft genoten. Hij weet dus hoe hij zich in de keuken moet gedragen! In Eten met Nick krijg je een aantal van zijn meest geliefde recepten voorgeschoteld.
Van digitaal naar papier
Je kunt dus rustig zeggen dat het kookboek eten met Nick direct voortvloeit uit zijn gelijknamige YouTube-kanaal. In het boek schrijft hij trouwens zoals hij praat. Lekker mondig, met de nodige straattaal en schuttingwoorden, maar altijd met respect. Kan dat? Jazeker. Sommige mensen kunnen op een leuke manier vloeken – en Nick Toet is daar één van. En dat maakt dit kookboek ook zo leuk. Niet alleen om te lezen, maar ook om uit te koken.
Van begin tot het eind
Eten met Nick is voor bijna iedereen wel geschikt, van beginners tot de wat meer gevorderde kok. Voor sommige gerechten moet je namelijk toch wel wat uurtjes in de keuken hebben gestaan, wil je ze zonder al te veel kleerscheuren en moeite voor elkaar krijgen. De hoofdstukken in het boek zijn ingedeeld in zijn eigen geschiedenis. Je begint bijvoorbeeld met een aantal recepten uit zijn jeugd, waar Toet als Toetje al van genoten heeft. Vervolgens is er een pagina of 30 gereserveerd voor visgerechten, want de Haagse Nick is natuurlijk opgegroeid met vis! Vervolgens krijg je achtereenvolgens een paar klassieke gerechten voorgeschoteld in het hoofdstuk De Koksschool, een aantal makkelijke en fusionrecepten in Studententijd en natuurlijk een paar gerechten van Etenmetnick. Gewoon, omdat ze niet mogen ontbreken.
Ga direct naar Eten met Nick op BOL.com.
Recensie over Eten met Nick
Eerlijk gezegd heeft Eten met Nick me op een heel positieve manier verrast. Het is een geweldig veelzijdig kookboek, waarbij je als kok echt wordt uitgedaagd in de keuken. De recepten zijn niet altijd even makkelijk (en sommige gerechten bevatten een flinke lijst met kruiden), maar als je zelfs je eigen broodjes bakt voor een broodje steak? Respect daarvoor! Het is bovendien erg leuk geschreven, waardoor het een feestje is om te lezen. Oké, het Haags is even wennen, maar grappig is het wel. Ieder recept is duidelijk en helder omschreven in stappen, met een leuke inleiding en een fikse kleurenfoto ter illustratie. Normaal gesproken zou ik dit boek een 8 geven, maar omdat het me zo aangenaam heeft verrast, krijgt-ie een bonuspunt.
Score: 9
Informatie
Titel: Eten met NickAuteur: Nick Toet
Uitgever: Carrera Culinair
Aantal pagina’s: 192
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789048861774
Prijs: 25 euro
Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op: