logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Eten met Nick, Nick Toet

Ken jij Nick Toet al? Vast wel. Deze gast draait stiekem al heel wat jaartjes mee op het internet en heeft een succesvol internetkanaal waarin hij duikt in de wereld van eten en drinken. Wat niet veel mensen weten, is dat Nick een koksopleiding heeft genoten. Hij weet dus hoe hij zich in de keuken moet gedragen! In Eten met Nick krijg je een aantal van zijn meest geliefde recepten voorgeschoteld.

Van digitaal naar papier

Je kunt dus rustig zeggen dat het kookboek eten met Nick direct voortvloeit uit zijn gelijknamige YouTube-kanaal. In het boek schrijft hij trouwens zoals hij praat. Lekker mondig, met de nodige straattaal en schuttingwoorden, maar altijd met respect. Kan dat? Jazeker. Sommige mensen kunnen op een leuke manier vloeken – en Nick Toet is daar één van. En dat maakt dit kookboek ook zo leuk. Niet alleen om te lezen, maar ook om uit te koken.

Van begin tot het eind

Eten met Nick is voor bijna iedereen wel geschikt, van beginners tot de wat meer gevorderde kok. Voor sommige gerechten moet je namelijk toch wel wat uurtjes in de keuken hebben gestaan, wil je ze zonder al te veel kleerscheuren en moeite voor elkaar krijgen. De hoofdstukken in het boek zijn ingedeeld in zijn eigen geschiedenis. Je begint bijvoorbeeld met een aantal recepten uit zijn jeugd, waar Toet als Toetje al van genoten heeft. Vervolgens is er een pagina of 30 gereserveerd voor visgerechten, want de Haagse Nick is natuurlijk opgegroeid met vis! Vervolgens krijg je achtereenvolgens een paar klassieke gerechten voorgeschoteld in het hoofdstuk De Koksschool, een aantal makkelijke en fusionrecepten in Studententijd en natuurlijk een paar gerechten van Etenmetnick. Gewoon, omdat ze niet mogen ontbreken.


Ga direct naar Eten met Nick op BOL.com.

Recensie over Eten met Nick

CooleSuggesties topper

Eerlijk gezegd heeft Eten met Nick me op een heel positieve manier verrast. Het is een geweldig veelzijdig kookboek, waarbij je als kok echt wordt uitgedaagd in de keuken. De recepten zijn niet altijd even makkelijk (en sommige gerechten bevatten een flinke lijst met kruiden), maar als je zelfs je eigen broodjes bakt voor een broodje steak? Respect daarvoor! Het is bovendien erg leuk geschreven, waardoor het een feestje is om te lezen. Oké, het Haags is even wennen, maar grappig is het wel. Ieder recept is duidelijk en helder omschreven in stappen, met een leuke inleiding en een fikse kleurenfoto ter illustratie. Normaal gesproken zou ik dit boek een 8 geven, maar omdat het me zo aangenaam heeft verrast, krijgt-ie een bonuspunt.

Score: 9


Informatie

Titel: Eten met Nick
Auteur:
Uitgever: Carrera Culinair
Aantal pagina’s: 192
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789048861774
Prijs: 25 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Marinus avatar
    Marinus

    Helemaal eens met de recensie, leuk boek om te lezen en na de YouTube video’s ook uit het boek al diversen recepten geprobeerd.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.