logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Esgii vilten sloffen

Nu we meer thuiswerken, veranderen ook bepaalde gewoontes. Zoals het aantrekken van schoenen en er de hele dag op lopen. Dat kan comfortabeler! Maar op sokken rondlopen zorgt weer voor koude voeten. Pantoffels en sloffen zijn dan ook dé ideale accessoire voor de thuiswerker. Maar je hebt sloffen… en je hebt sloffen.

Esgii sloffen

Veel mensen kennen sloffen van de synthetische dunne varianten die je koopt in de standaard schoenwinkel. Vaak zijn het goedkope prullen, die net een seizoen meegaan. En meestal hebben dit soort sloffen weinig om het lijf. Wil je een luxere en meer comfortabele variant? Dan raad ik je echt vilten sloffen aan. Ze zijn heerlijk warm en ademen bovendien erg goed. Vilt wordt altijd gemaakt van wol: je hult je voeten dus letterlijk in een op maat gemaakte wollen deken! Esgii sloffen zijn handgemaakt en bestaan voor 100% uit schapenwol. Het merk dankt zijn naam aan het land van herkomst: Esgii betekent namelijk ‘vilt’ in het Mongools.

Pasvorm

De door ons geteste Esgii sloffen zijn wat hoger van model, waardoor ze ook je enkels verwarmen. Er komt daardoor minder koude van bovenaf je sloffen in, wat de warmte beter vasthoudt. Aan de voorkant van de hoge sloffen zit een snit, waardoor je makkelijk in de slof kunt stappen. Je maakt deze snit weer dicht met een grappig koordje en een forse houten knoop. Door de hoge vorm en het gebrek aan veters of andere sluitingen in de slof, is de wreef vrij hoog. Hij zal voor de meeste mensen wat los om de voet zitten. Maar geen nood: omdat hij ook bij de enkel aansluit, zul je dat nauwelijks merken. Er zijn ook lagere modellen verkrijgbaar, in verschillende kleuren.

Vorm en stijl

Wat ik wel fijn vind, is dat de sloffen best schuin toelopen bij de neus. Veel sloffen zijn bijna vierkant en hebben bij de tenen net een kort afgerond stukje bij de neus. Deze sloffen lopen schuin weg, net als nette schoenen. Daardoor zien ze er gekleed uit, ondanks het feit dat het comfortabele sloffen zijn. De zool is verkrijgbaar in twee varianten: rubber of leer. De leren zool is er zichtbaar onder genaaid, wat de sloffen een eigenwijs karakter geeft. De rubber zool is weer wat stugger en geeft meer het ‘schoen’ gevoel. Daarentegen kun je met zo’n rubber zool makkelijker de deur uit, ook als de grond nat of vochtig is. Want vocht en leer, dat is nog altijd geen geweldige combinatie.

Warme voeten met vilten sloffen

De kracht van de sloffen van Esgii zit hem niet alleen in de topkwaliteit van het handwerk. Ook het materiaal, de 100% schapenwol uit Mongolië en de vilttechniek, werken aan een heerlijke behaaglijke warmte, zonder in te boeten op het ventileren. Zweetvoeten krijgen geen kans!

Wat is het verschil tussen een pantoffel en een slof?

Het verschil tussen een pantoffel en een slof zit hem grotendeels in de zool. Een pantoffel is steviger en heeft meestal een harde rubber zool, terwijl een slof volledig gemaakt is van stof en leer. Door die rubberzool kun je met een pantoffel makkelijker naar buiten en is hij wat veelzijdiger. Aan de andere kant is een slof heerlijk stil en draagt hij door zijn flexibele karakter meer bij aan een gevoel van luxe en comfort.

Zo wordt vilt gemaakt

Vilt wordt gemaakt van 100% schapenwol. In Mongolië – waar de Esgii sloffen worden vervaardigd – is wol van oudsher ruim voorradig vanwege de grote hoeveel schapen die daar leven. De schapen worden op een diervriendelijke manier geschoren, en vervolgens wordt de wol gewassen en gekamd. Daarna worden twee lagen wol haaks op elkaar gelegd en met heet sopwater bevochtigd. Hier komen geen chemicaliën aan te pas. Door de wrijving draaien de vezels en haken ze in elkaar. Dit klinkt makkelijk en snel gepiept, maar het is een langdurig proces. Het kleuren van de wol gebeurt met ecologische verf. Vilten sloffen zijn koel in de zomer en warm in de winter; je kunt ze dus het hele jaar door met veel plezier en comfort dragen.


Recensie over Esgii vilten sloffen

CooleSuggesties topper

De vilten sloffen van Esgii zijn heerlijk comfortabel. Lekker warm en behaaglijk, zonder dat ze één moment té warm hebben aangevoeld. En ik draag ze vrijwel de hele dag, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat! De lederen zool van de Esgii sloffen vind ik prettig. Het gevoel van ‘op blote voeten lopen’ zonder echt op blote voeten te lopen geeft een heerlijk vrij gevoel. De hogere schoen heeft als voordeel dat ook je enkels warm blijven (en er minder koude van bovenaf naar binnen kan glippen), maar heeft wel tot gevolg dat de sloffen wat los om de voet zitten. Dat is even wennen.

Score: 9


Informatie

Esgii vilten sloffen
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 64.95 euro.

Fashion koop je online bij:
De Bijenkorf | Open32 | Kleren.com | Only for men | Overhemden.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.