logo-liggend-wit-donkerblauw

De Escape Room ervaring bij je thuis gaat verder met tweespannende uitbreidingssets


escape-roomEscape Room: The Game, ’s werelds eerste thuisvariant op de populaire real-life escape room gamebeleving en genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2016, krijgt dit najaar een spannend vervolg. De Rotterdamse spellenuitgever Identity Games brengt begin december twee nieuwe expansion packs uit, ieder met een compleet nieuw verhaal. Fans kunnen zich onderdompelen in twee gloednieuwe missies, Murder Mystery en Welcome to Funland. Weet jij met jouw medespelers op tijd het spel op te lossen of falen jullie jammerlijk?

Welcome to Funland

Deze escape room ervaring draait om een verlaten, griezelig pretpark, dat je bezoekt. Het merendeel van de attracties is defect en de overige attracties zouden eigenlijk ook allang buiten gebruik gesteld moeten worden. Het pretpark werd gesloten, nadat er een klein meisje was verdwenen. Het enige wat ze van haar terugvonden, was een van haar rode haarlinten in het bos. Wie had gedacht dat een clown tot zoiets in staat zou kunnen zijn? En voor je het goed en wel in de gaten had, heeft clown Happy Jack het ook op jou en je vrienden voorzien. Jullie hebben een uur de tijd om te ontsnappen uit de handen van deze gestoorde clown. En dan zie je aan de muur van de kamer ineens een rood lint aan de muur genageld…

Niveau: 3,5 sterren
Leeftijd: 16+
Prijs: € 9,99

Murder Mystery

In deze escape room ervaring is het aan jou en je medespelers om een gevoelige moordzaak zo spoedig mogelijk op te lossen, voordat de moordenaar opnieuw toeslaat. Deze moordzaak is alles behalve eenvoudig. Theodore Jones was een zeer rijke en bekende man. Daarbij komt dat er op het lichaam een zeer verontrustend briefje is gevonden. Vind het moordwapen, het motief en tot slot de dader. Als jij er niet in slaagt deze zaak op te lossen, zal er bloed aan je handen kleven…

Niveau: 3 sterren
Leeftijd: 16+
Prijs: € 9,99

Over Escape Room: The Game

Net als in een real-life escape room draait het in Escape Room The Game om het oplossen van breinbrekende puzzels in een race tegen de klok. In 60 minuten tijd ga je als team de uitdaging aan om één van de vier verschillende escape rooms op te lossen. Door samen verbanden te leggen tussen de op het eerste oog willekeurige aanwijzingen, moeten er binnen de tijd drie codes ontcijferd worden. Gedurende het spel worden er hints gegeven om je op weg te helpen. De tijd van de Chrono Decoder* tikt door en daarmee loopt de spanning verder op. Escape Room The Game bevat vier verschillende escape rooms die in moeilijkheidsgraad oplopen: ‘Prison Break’, ‘Virus’, ‘Nuclear Countdown’ en ‘Temple of the Aztec’.

Games koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Marian avatar
    Marian

    Heerlijk spannend spel en niet duur!

  2. Rita de Leeuw avatar

    leuk en spannend in je eigen huis!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.