logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Escape Room (2019)


Over Escape Rooms is al veel gezegd en geschreven. De film Escape Room (2019) neemt het concept van een spannende ontsnapping naar een nieuw niveau. Adam Robitel, die al eerder actief is geweest met de Netflix film The Taking of Deborah Logan, en een deel van de Insidious franchise gaat helemaal los op het concept van een extreme escape room, en laat zich daarbij flink inspireren door films als Saw en Final Destination.

Ontsnappen met vreemden

Een handjevol mensen – vreemden van elkaar – ontvangen ieder een vreemd doosje, met daarin een briefje waarin ze worden uitgenodigd om mee te doen aan een nieuwe en spannende escape room. Deze is gevestigd in een saai en verlaten kantoorpand in Chicago. De winnaar van deze ontsnappingspoging zou een beloning krijgen van maar liefst 10.000 doller. Daar hebben onze fanatieke spelers wel oren naar! De deelnemers zijn de verlegen studente Zoe, de supermarktmedewerker Ben, veteraan Amanda, de zwaarlijvige Mike, de nerdy gamer Danny en de arrogante beurshandelaar Jason. Compleet verschillende personages, wiens zwakke punten flink uitgebuit zullen worden – maar zullen de sterke punten van ieder van hen overheersen?

Gevaarlijk spel

De bedenker van deze escape room had echter iets spanneders in gedachten dan de normale puzzeltocht. Daar komen de deelnemers al snel achter: het is echt een killing escape room! Bovendien blijkt de bedenker van de puzzeltocht goed huiswerk te hebben gedaan: iedere kamer bevat hints en aanwijzingen die verband houden met alles wat er in hun verleden is gebeurd. En dan vooral de vervelende, traumatische ervaringen. Dat brengt de spanning er goed in en stelt de sadistische spelleider in staat om iedereen als een marionet te besturen.

Ga direct naar Escape Room op BOL.com.


Recensie over Escape Room

In de lijn van Saw is hier een van de bloederigste Escape Rooms ever – en een van de coolste ooit. Wat mooi gemaakt! Iedere kamer heeft een eigen thema, van een blokhut tot een bar. Zelfs een koude, winderige winteromgeving… De film is regelmatig voorspelbaar en niet al te origineel, maar soms juist weer wel. De duistere humor trekt je mee door het verhaal en brute, wrede omgevingen.

Score: 7


Films koop je online bij:

Informatie

Titel: Escape Room
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 96 minuten
Genre: horror.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.