logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Escape Game, Maren Stoffels

Hoewel het de laatste tijd wat rustiger is rond het fenomeen, hadden escape rooms ons land in een mum van tijd in hun ban. Ze schoten als paddestoelen uit de grond, de één nog spectaculairder dan de ander (en soms ontzettend sneu in uitvoering, dat moet ook gezegd). Toch zijn de uitbaters van escape rooms ontzettend creatief in het bedenken van hun uitdagingen en het uitwerken van hun raadsels en mysteries. Zo ook de nieuwe escape room in de woonplaats van Trigo, Brahim, Eva en Coco. Zij maken hun nieuwe escape room echter op een heel andere manier mee! Let the escape game begin!

Uitdaging aangenomen

Trigo en Brahim dagen elkaar telkens uit. Ze bedenken nieuwe manieren om elkaar uit hun comfort zone te trekken en nieuwe avonturen te beleven. En natuurlijk zijn ze ontzettend benieuwd naar die nieuwe escape room, waarvoor een oud, vervallen huis wordt omgetoverd tot het spookhuis van een oude heks. Er staan grote hekken omheen en het hele project is gehuld in mysterie. Brahim en Trigo bedenken nu een tweetal spannende uitdagingen voor elkaar. Brahim daagt Trigo uit om Eva te zoenen (terwijl Trigo volgens mij juist een oogje heeft op Coco) terwijl Trigo als uitdaging bedenkt om ’s nachts een kijkje te nemen in de nieuwe escape room… een escape game, zogezegd.

Inbreken en neuzen

En dus breken de vier kinderen in in de nieuwe escape room. Daar schiet de deur op slot, waarna het programma van de verloren gewaande heks begint af te spelen. In het donker, in een escape room waar nog druk in gebouwd wordt, is het een spannende kwestie van puzzelen en overleven. Werkt alles zoals het hoort? En kan Eva haar paniekaanvallen onder controle houden? Wat gebeurt er als ze niet op tijd weten te ontsnappen? Zou de bouw aan het project doorgaan, zeker nu de schoolvakantie begint? Allemaal onzekerheden die de druk behoorlijk opvoeren. En dan is er nog die vervelende heks, wiens stem door de speakers schalt. Zal het ons viertal lukken om heelhuids te ontsnappen uit deze lugubere escape room?


Ga direct naar Escape Game op BOL.com.

Recensie over Escape Game

Wat zou er gebeuren als je in een escape room terecht komt waar niemand aanwezig is, waar niemand je kan helpen? Dan zul je regelmatig écht met je handen in het haar zitten! Dat overkomt dit viertal pubers, die inbreken in een escape room die nog in ontwikkeling is. Spanning en onzekerheid ten top, dat kan ik je op een briefje meegeven. Als lezer kun je soms mee puzzelen, je krijgt alle aanwijzingen ook voor ogen. Het verhaal wordt wisselend vanuit de vier personages verteld, wat het verhaal de nodige diepgang geeft. Escape Game is een onderhoudend boek, maar wel een tikje voorspelbaar. Aan het eind blijven wat vragen hangen, zoals de oorsprong van de mysterieuze voetstappen… en wie is nu verliefd op wie?

Score: 7


Informatie

Titel: Escape Game
Auteur:
Uitgever: Leopold
Aantal pagina’s: 128
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789025880996
Prijs: 13.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.