logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Escape at Dannemora

Escape at Dannemora is het verhaal van een verbazingwekkende echte gevangenisserie, dat tevens de eerste serie is die Ben Stiller heeft geregisseerd. Een groot deel van de eer moet naar Patricia Arquette, die de rol van Joyce ‘Tilly’ Mitchell op zich neemt, de burger leiding over de naaifabriek in de gevangenis heeft en wiens betrokkenheid bij alle gebeurtenissen verder ging dan enkel toezicht houden. Je moet namelijk weten dat deze serie gebaseerd is op waargebeurde feiten, wat het verhaal nog een stukje bizarder maakt.

Het verhaal van Escape at Dannemora

De achterliggende informatie over deze serie: in 2015 breken twee gevangenen uit een maximaal beveiligde gevangenis in de staat New York. Richard Matt en David Sweat zijn allebei moordenaars, die een levenslange straf uitzitten. Ze slagen er in om met zijn tweeën een tunnel te graven door muren en pijpleidingen en zo op vrije voeten te komen. Heel langzaam en gestaag proberen ze te overzien waaraan ze zijn ontsnapt. Het saaie en repetitieve leven van de gevangenis ligt nu ineens achter zich, maar ze moeten natuurlijk wel ver onder de radar blijven. Hoe gaan ze dat oplossen?

Levensechte karakters

Niet alleen de manier van filmen maakt het een levensecht en geloofwaardig verhaal. Het lage tempo van de serie maakt het een stuk afgezonderd van alle blockblusters, maar ook de personages voelen geloofwaardig aan. Ze zijn menselijk, met hun eigen fysieke en emotionele gebreken. De hoofdpersonen zijn geen poppetjes die met make-up zijn gladgestreken, maar hebben doorleefde gezichten. En ieder van hen heeft natuurlijk een eigen karakter, gebaseerd op hun oude leven. Dat is immers wat je maakt. Dat zorgt voor wrijving, voor spanning en botsingen.

Ga direct naar Escape At Dannemora op BOL.com.


Recensie over Escape At Dannemora

CooleSuggesties topper

Dit is echt een serie die de moeite waard is om te kijken. Het verhaal is niet bepaald snel, het komt traag op gang, maar heeft een fijne diepgang en een mooie karakterontwikkeling. In de laatste afleveringen van de serie vallen ineens een aantal puzzelstukjes op hun plek, dankzij het feit dat je een stukje achtergrond te zien krijgt van de verschillende hoofdpersonages.

Score: 9


Informatie

Titel: Escape At Dannemora
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 420 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.