logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ergonomisch werken met de nieuwe Logitech Wave Keys


Ben jij een echten toetsenbordtijger? Dan is het verstandig om na te denken over de ergonomie van je werkplek. Uren achter elkaar in eenzelfde houding zitten vraagt namelijk nog al wat van je lichaam. Door die druk te verlichten (bijvoorbeeld met een ergonomisch toetsenbord), verlaag je de kansen op blessures en klachten aanzienlijk!

Logitech Wave Keys

En er is een nieuwe optie in het landschap van ergonomische accessoires: de Logitech Wave Keys en Wave Keys for Business: een draadloos, ergonomisch toetsenbord dat direct opvalt door zijn golvende vorm, maar tegelijkertijd vertrouwd aanvoelt door zijn traditionele layout. Eerder waren golvende toetsenborden van Logitech groter van formaat (denk aan het Logitech K860 ergonomische keyboard), maar met de Wave Keys wil het merk ergonomische toetsenborden wat toegankelijker maken.

We geloven dat iedereen zich goed moet voelen aan het einde van een werkdag. Daarom zijn we aan de slag gegaan met het ontwerpen van essentiële producten voor in werkruimtes die zowel ergonomisch zijn als toegankelijk in het gebruik.

Art O’Gnimh, algemeen directeur van de Core Personal Workspace business bij Logitech

Alles voor een goede werkplek

Wave Keys is de nieuwste toevoeging aan de ERGO Series van Logitech, de zich perfect laat combineren met de Lift Vertical Ergonomic Mouse en andere producten die speciaal zijn ontworpen voor een verbeterde ergonomie. Deze producten zijn ontworpen vanuit een mensgerichte en op wetenschap gebaseerde benadering. Zo is de Logitech Wave niet alleen getest in het Ergo Lab van Logitech, maar is het ook door de keuring van US Ergonomics heen gekomen. De unieke golvende vorm van Wave Keys plaatst handen, polsen en onderarmen in een natuurlijke typpositie en de geïntegreerde, zachte handpalmsteun biedt gedurende de hele dag stabiele polssteun. De compacte layout past op veel werkplekken; thuis of op kantoor en het toetsenbord zal beschikbaar zijn in de kleur Graphite.

Wave Keys aanpassen

Wave Keys is compatibel met verschillende besturingssystemen en verbindt via Bluetooth® of de meegeleverde Logi Bolt-ontvanger voor verbeterde beveiliging. Koppelen kan met maximaal drie apparaten tegelijk, zoals een Mac, PC of iPad en wisselen tussen deze apparaten verloopt letterlijk met één druk op de knop. De Logi Options+ App stelt gebruikers in staat om sneltoetsen toe te wijzen om hun productiviteit te verhogen, zoals “Niet storen” om gefocust te blijven tijdens het werk en Smart Actions te creëren die tijd besparen. Kortom: go with the flow! Naast een Wave Keys voor thuis is er ook een model uitgebracht voor de zakelijke markt. Deze is echter nog niet beschikbaar in de Benelux.

Milieuvriendelijk

Ook is er bij het ontwerpen van de Wave Keys rekening gehouden met milieu- en sociale impact. Het toetsenbord is gecertificeerd CO2-neutraal, net als de rest van de producten van Logitech, en de papieren verpakking komt uit FSC™-gecertificeerde bossen en andere gecontroleerde bronnen. De kunststof onderdelen in Wave Keys bevatten gecertificeerd gerecycled plastic, zodat plastic uit oude consumentenelektronica een tweede leven krijgt in nieuwe producten. De Wave Keys in de kleur Graphite bestaat voor 61% uit gerecycled plastic.

Prijs en beschikbaarheid

Wave Keys in US International- en Belgische Azerty-layout in de kleur Graphite is vanaf 13 oktober verkrijgbaar via de bekende (r)etailers in de Benelux en via Logitech.com. De adviesprijs in de Benelux is €79,99. Wave Keys for Business zal in de toekomst ook beschikbaar zijn in de Benelux.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.