logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Erfenis, Nora Roberts

Roberts biedt in haar nieuwste boek Erfenis een complexe familiegeschiedenis, waar jij je tanden in kunt zetten. Ze zet een aantal geweldig goed uitgewerkte karakters neer, en neemt je mee tijdens hun levensloop. Hun leven is niet overdreven dramatisch, maar complex genoeg om sympathiek en realistisch te zijn. Dat is ook wel de kracht van dit boek: het is niet ‘over the top’.

Misdaad

Het boek Erfenis is een combinatie tussen een roman en een thriller, hoewel die spannende thrillerelementen wel de belangrijkste rol innemen. Het boek gaat over de 7-jarige Adrian Rizzo, de enige dochter van een vrouw met een succesvol fitnessbedrijf. Adrian is gewend om met haar moeder te reizen voor video’s en fotoshoots, ze is het gezicht van het merk en eigenlijk een kindsterretje. Dat alles verandert wanneer een man in hun huis inbreekt, haar moeder confronteert met het vernietigen van zijn huwelijk, en dan sterft bij een val van de trap. 

Familiegeschiedenis

Adrian wordt die zomer bij haar grootouders ondergebracht. Daar geniet ze van het idyllische tempo van dorpsleven en maakt snel vrienden. Enkele jaren begint Adrian in haar tienerjaren een eigen bedrijf, met de hulp van enkele buitenbeentjes van de middelbare school die haar beste vrienden worden. Weer een paar jaar later sterft Adrians grootmoeder bij een ongeval, gevolgd door de dood van de vrouw van een vriend. Adrian besluit bij haar grootvader in te trekken en zich daar te settelen. Zoals vaak gebeurt in de romans van Roberts, komen Adrians vrienden allemaal in de buurt te wonen, en ze creëren een loyaal, liefdevol netwerk dat hen allemaal door huwelijk, geboorte, verlies, succes en de andere toetsstenen van volwassenheid begeleidt. 

Dreiging

Op de achtergrond verschijnt een dreiging: Adrian ontvangt al jaren verontrustende brieven die zijn ondertekend met ‘De Dichter’, en ze beginnen steeds vaker binnen te komen. Adrian’s perfecte, rommelige, succesvolle leven – en bloeiende relatie – komt hierdoor misschien in gevaar, maar ze moet leren vertrouwen op haar vrienden en familie. 

Vriendschappen en familie

De vriendschappen zijn mooi en de relaties gelukkig zonder buitensporige angst. Er worden verschillende kinderen besproken, die stuk voor stuk goed omschreven worden. In de manier waarop deze roman wordt neergezet merk je duidelijk de ervaring en de vertrouwde schrijfstijl van Nora Roberts. Erfenis is een boek dat eigenlijk rustig voortkabbelt, maar toch een goede spanningsboog kent. Je wil blijven lezen!


Ga direct naar Erfenis op BOL.com.

Recensie over Erfenis

Als je een fan bent van Roberts’ thrillers, zal de structuur van deze roman weinig verrassingen met zich meebrengen. Ze houdt stiekem goed vast aan haar succesformule. Ook in dit boek tref je sympathieke, complexe personages aan. De spanning is soms om te snijden, met een onzichtbare moordenaar als belangrijk element. Achteraf had het plot wat spannender of ingewikkelder in elkaar kunnen zitten, het is vrij snel duidelijk hoe de vork in de steel zit. De vraag is dan alleen: hoe gaat Adrians omgeving daar mee om?

Score: 8


Informatie

Titel: Erfenis
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 544
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022592373
Prijs: 20 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.