logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Er tussenuit met kinderen naar noord-Limburg, dag 3

Recensie-1358

We mochten een paar dagen op ontdekkingsreis door een voor ons relatief nabijgelegen gebied: Liefde voor Limburg stelde ons voor aan een paar coole Limburgse bezienswaardigheden en liet ons proeven van die echte Limburgse gastvrijheid. En ja, onze liefde voor Limburg is daardoor ook echt goed aangewakkerd!

Helaas moesten we op deze derde dag afscheid nemen van ons gezellige huisje aan het water van Landal domein De Schatberg. Jammer dat we niet meer van het park hebben mogen ervaren, maar eerlijk is eerlijk: we zijn zo druk geweest en hebben zo veel leuke ervaringen opgedaan dat we daar niet al te lang over treuren. Ook deze dag begon redelijk vroeg. Om half elf in de ochtend werden we namelijk verwacht in het Oorlogsmuseum Overloon, 10.30 uur Bezoek aan Oorlogsmuseum Overloon, waar we op een heel bijzondere manier werden ontvangen door de directeur van het park. Hij leidde ons rond door een aantal top-attracties van het museum en vertelde vol geuren en kleuren over zijn museum, en waarom dit de echte topstukken waren. Ook mochten we een uniek kijkje nemen achter de schermen, in de kelders van het museum. De manier waarop we te woord werden gestaan was zo vol enthousiasme dat ook onze jongens nog enthousiaster waren – en die waren al flink onder de indruk van de schitterende verzameling tanks, vliegtuigen, kogels bommen, opstellingen waar soldatenpoppen zijn neergezet en veel, veel meer. Het meest bijzondere was echter wel de manier waarop het museum heeft overgedragen hoe het voor de gewone mensen was: naar aanleiding van de aanval op Overloon werd getoond wat voor effect de oorlog heeft gehad op het dorp, en hoe het gevoeld moet hebben om onderdak te zoeken in een schuilkelder. Een indrukwekkend museum, waarbij we al de belofte hebben gemaakt eens terug te gaan, om ook het omliggende park eens rustig te bekijken. Daar vind je namelijk ook verschillende beelden, herdenkingstekens, bunkers en schuilkelders. Het park is overigens publiek toegankelijk, voor het museum betaal je uiteraard entree.

Onze score voor het Oorlogsmuseum: 9,5 | 9 | 10

Na ons bezoekje aan het Oorlogsmuseum Overloon brachten we een bezoekje bij restaurant ’t Vaerhoes in Steyl (spreek uit: Veerhoes). Daar werden we wel heel feestelijk ontvangen. Wegen waren afgezet, de ballonnen hingen in de bomen. Dát is nog eens een goede binnenkomer! Eenmaal gezeten aan ons tafeltje bleek dat al die aandacht niet voor ons was: deze zondag was het tijd voor de jaarlijkse Venloop, een marathon vanuit Venlo die door Tegelen loopt. Dat zorgde overigens wel voor een fijne levendigheid in het van origine kloosterdorpje. Na een heerlijk tapasplankje met eigengemaakte delicatessen genoten we van een heerlijke lunch (de salade ’t Vaerhoes is een echte aanrader) in dit monumentale restaurant, dat een unieke sfeer uitademt. Voor kinderen zijn er ook smakelijke gerechten te vinden, met een niet te versmaden pannenkoek met vanille-ijs. Niet vreemd dat mensen uit de hele regio dit restaurant kennen!

Onze score voor ’t Vaerhoes: 9,5 | 9 | 9

Nog nagenietend van onze lunch in restaurant ’t Vaerhoes reden we door naar Speelpark Klein Zwitserland. Vanuit Liefde voor Limburg kregen we te horen dat het een ‘speeltuin zoals vroeger’ was, maar eerlijk gezegd dekt dat absoluut de lading niet. Het is echt een speelpark, waar kinderen levendige avonturen beleven met elkaar en de vele speelmogelijkheden die het park biedt. Het park heeft verschillende speelmogelijkheden en avonturenonderdelen, houten burchten, kruipgrotten, alsook de bekende speeltuinonderdelen. De bijzondere onderdelen maken het park echter tot een uniek speelparadijs. Zo zijn er verschillende leuke activiteiten door het park verstopt die je zintuigen op de proef stellen, is er echt een enorme waterspeelplaats, een reuzenschommel, heel veel klim- en klautertoestellen, kun je verschillende speurtochten en activiteitentochten lopen. In het hoogseizoen zijn er veel workshops te doen, van schilder- en tekenklasjes tot brood bakken of hutten bouwen. Daarnaast zijn er leuke theatervoorstellingen te zien en kun je terecht op een heuse minigolfbaan, die ook erg cool is. Speelpark Klein Zwitserland is niet voor niets voor de vierde keer achter elkaar door de lezers van ANWB genomineerd tot Leukste Uitje van Limburg! Het is een netjes afgewerkt park, vol grapjes in de aankleding en verspreid over een enorm bosrijk gebied. Kinderen zouden hier zonder enig probleem dagen kunnen volmaken, zonder zich ook maar één seconde te hoeven vervelen.

Onze score voor Speelpark Klein Zwitserland: 9 | 9 | 9

Lees ook dag 1 en dag 2

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.