logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zo kun je epub ebooks lezen op je Amazon Kindle


Heb je een ereader van Amazon? Dan zul je al snel hebben gemerkt dat je Kindle ereader standaard geen ebooks kan lezen in het epub bestandsformaat. Kindle gebruikt namelijk haar eigen formaat, mobi. Gelukkig kun je hem heel makkelijk omzetten, zodat je al je gekochte boeken toch kunt lezen op je nieuwe ereader!

Calibre

Dat kan met een gratis programma, Calibre. Download dit programma en installeer hem op je computer. Zodra je het hebt gestart, zul je zien dat het programma er een beetje oubollig uitziet. Ach ja, het gaat om de werking, niet om hoe het er uitziet, nietwaar. Never judge a book by its cover!

epub omzetten naar mobi

Druk op de knop Boeken toevoegen, links boven in beeld. Zoek op je computer naar het epub-bestand dat je wil omzetten naar je Kindle en klik op Openen. Het ebook wordt nu geladen in Calibre. Alle ingeladen boeken komen nu in een overzichtelijke lijst te staan, van waaruit je de ebooks kunt overzetten naar je Amazon Kindle ereader.

Ebooks overzetten naar je Kindle ereader

Koppel de Kindle met een usb-kabel aan de pc of laptop. Heb je Calibre nog geopend? Dan wordt je Kindle herkend. Deze krijgt een eigen knop in de menubalk. Nu kun je een ebook naar je Kindle overzetten. Het wordt vanaf nu automatisch omgezet in het juiste formaat. Zoals gezegd is dat in de meeste gevallen een mobi. Meer hoef je niet te doen.

Overzetten op je computer

Je kunt ook handmatig een epub converteren naar mobi. Zo kun je rechtsklikken op de titel van het ebook in Calibre. Vervolgens kies je voor Converteren. Je kunt ook in de menubalk klikken op de knop Boeken converteren. Er verschijnt dan een keuzemenu met meerdere bestandsformaten, waarnaar je de epub kunt converteren. Kies daaruit mobi en het ebook is dan te lezen op een Kindle.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.