logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: EPOS H3Pro Hybrid

Als je kijkt naar gaming headsets, heeft EPOS de afgelopen tijd een heel goede reputatie opgebouwd. En ze blijven ook op een geweldige manier aan de weg timmeren, zo blijkt. Een tijdje terug introduceerden ze de EPOS H3PRO Hybrid, die je op iedere console kunt gebruiken… maar hij heeft een handvol extra functies voor je in petto! 

Vormgeving

De Epos H3PRO Hybrid ziet er uit als een vrij standaard gaming headset. Wij ontvingen de zwarte variant, die er heel neutraal en volwassen uitziet. Het is een gesloten ontwerp en heeft daarmee wat kleinere oorschelpen dan bijvoorbeeld de H6 Open. Aan de linkerzijde vind je de opklapbare boommicrofoon, die je kunt afnemen. Aan de rechterkant tref je een draaiwiel aan, waarmee je het volume kunt regelen. Op de rechter oorschelp vind je een bluetooth-knop en de powerknop. Wil je een wat uitgesprokenere kleur? Dan kun je opteren voor een witte variant of een heel stoere groen/gouden combinatie. 

Comfort

De EPOS H3PRO Hybrid is vooral gemaakt van kunststof, met een metalen strip die door de hoofdband loopt. De oorkussens en hoofdband hebben elk een buitenring van kunstleer, een suède deel dat op je hoofd rust en een binnenring van mesh. Een luxe uitstraling met een hoog draagcomfort. Dit alles maakt de koptelefoon comfortabel, stabiel en solide, dankzij het gewicht van 309 voelt hij niet bijzonder zwaar aan en kun je hem zonder irritatie lange tijd dragen. Hij klemt niet te strak om je hoofd, maar blijft toch goed op zijn plek zitten. Het lijkt alsof de oorschelpen wat groter zijn dan bij de H3, aangezien deze minder vervelend zitten dan die van zijn kleinere broertje.

Verbinding

Het slimme van de EPOS H3PRO Hybrid zit hem in de verbindingsmethoden. Deze headset ondersteunt namelijk vrijwel elke verbindingsmethode, dus er zijn overal knoppen en poorten om dat te ondersteunen. De basisbediening is heel intuïtief: de rechter oorschelp heeft een grote volumeknop aan de zijkant en de microfoon wordt gedempt wanneer je hem omhoog klapt. De microfoon is ook afneembaar – hij wordt op zijn plaats gehouden door magneten – en je kunt de opening dan afdekken met een meegeleverde voorplaat. Je vind een USB-C-poort voor het opladen van de headset – en om hem aan je pc te koppelen. 

Hij beschikt ook over een 2,5 mm-ingang voor het meegeleverde afneembare 2,5 mm-naar-3,5 mm-snoer, zodat je de headset op ieder apparaat kunt aansluiten met een hoofdtelefoonaansluiting…. zoals een controller!

Daarnaast kun je draadloos verbinding maken via bluetooth of de low-latency dongle (alleen voor pc, Nintendo Switch en Playstation 4 of 5). Het mooie hierbij is dat je op iedere mogelijke connectiewijze gebruik kunt maken van ANC. Het nadeel is dat je hem ook in bekabelde modus echt ‘aan’ moet zetten, zodat je ook dan energie verbruikt.

Hybride aansluiting

Een toffe functie is gelijktijdige verbindingen – je kunt via Bluetooth verbinding maken met je  telefoon terwijl je bekabeld een draad of via de USB-dongle aan het gamen bent. Je kunt niet tegelijkertijd verbinding maken via een bekabelde verbinding en de USB-dongle, alleen met Bluetooth en één andere verbinding.

Bediening

De EPOS H3PRO Hybrid heeft drie knoppen aan de rand van de hoofdtelefoon. De aan / uit-knop bevindt zich aan de voorkant van de linker oorschelp en de Bluetooth-knop en actieve ruisonderdrukking (ANC) -schakelaar bevinden zich aan de achterkant van de rechter oorschelp. Heb je de headset verbonden met een pc waarop EPOS Gaming Suite is geïnstalleerd, kun je door op de Bluetooth-knop te tikken ook door de beschikbare EQ-presets van de headset bladeren. Via de EPOS Gaming Suite kun je ook schakelen tussen stereo en virtueel 7.1 surround sound en firmware-updates krijgen voor zowel de headset als de USB-dongle.


Recensie over EPOS h3PRO Hybrid

CooleSuggesties topper

De EPOS H3PRO Hybrid biedt een geweldige game-ervaring op de meeste gameplatforms. Of je nu verbonden bent via 3,5 mm, bekabelde USB of draadloos met de USB-dongle, dit is een handige gamingheadset die eenvoudig te installeren is en comfortabel genoeg is voor lange gamesessies. Het geluid is verbazingwekkend goed, je kunt hem letterlijk voor alle doeleinden gebruiken. Vooral de verschillende EQ-instellingen doen het goed. Via de EPOS Gaming Suite kun je nog meer instellingen aanpassen. Als de prijs lager was, zou hij een punt hoger scoren, nu is hij vrij prijzig.

Score: 9


Informatie

EPOS h3PRO Hybrid
Adviesprijs: euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.