logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: EPOS GTW 270 Hybrid

Als je denkt aan gaming headsets, dan kom je vaak uit bij die grote over-ear modellen met een microfoon op een stokje. Het nadeel is alleen dat je bij veel modellen arme oren krijgt, dat ze oncomfortabel kunnen klemmen en dat ze gewoon groot zijn. Dat het ook anders kan, bewijst EPOS met de GTW 270 hybride oordopjes. Dat zijn true wireless earbuds, die speciaal gemaakt zijn voor het gamen!

recensie EPOS GTW 270 hybrid 2

Vormgeving

Het ontwerp van de EPOS GTW 270 Hybrid is ronduit stoer. Hij zit in een solide doosje, maar ook de dopjes voelen heel stevig aan. Ze voelen al premium, en dan weet je nog niet eens hoe ze klinken! Opvallend en uniek is de meegeleverde dongle. Daarmee zet de koptelefoon een eigen verbinding op, waardoor het niet meer afhankelijk is van de bluetooth verbinding van je computer. Je sluit de GSA 70 aptX-dongle bij voorkeur met USB-C aan, maar de lage latentie-zender kun je met de meegeleverde USB Type-A converterkabel ook aansluiten op een standaard USB-poort. Zo kun je de dopjes koppelen op bijvoorbeeld een Playstation 4 of Nintendo Switch. De dopjes zelf zien er heel fancy uit. Ze klikken stevig in hun magnetische bewaarplekjes in de oplaadcassette. De vijf statuslampjes geven goed aan hoe het gesteld is met de energie, en ook het klepje van de oplaadcassette valt met een gedegen klikgeluid op zijn plek. Met de meegeleverde rubber oordopjes is er zeker een maat beschikbaar die perfect op jouw oren aansluit.

Kwaliteit en bediening

Die bouwkwaliteit laat zich ook zien in de specificaties. De dopjes zijn bijvoorbeeld IPX5 afgedicht, waardoor ze tegen een flinke zweetsessie of een regenbui kunnen. De dopjes zijn wel wat aan de grote kant, door de vierkantige vorm zou het kunnen dat ze 0 als je oorschelpen wat compacter gevormd zijn, niet zo prettig blijven zitten. Op de linker oordop zit een kleine knop, waarmee je de muziek kunt pauzeren of hervatten, een nummer vooruit of achteruit kunt skippen of (wanneer je de knop langer indrukt) je slimme assistent kunt activeren. Er zit geen volumeregeling op de knopjes, en dat is een gemiste kans. Wat ook jammer is, is dat de microfoonfunctie niet werkt als je hem hebt aangesloten via de dongle. Coops zitten er dus niet in, tenminste… niet als je wil chatten met je teammates.

Specificaties

De oordopjes hebben een batterijduur van 5 uur, waarbij je ze in de oplaadcassette nog eens 15 uur van energie kunt voorzien. De dopjes zijn maar met één techniek tegelijk te koppelen, dus of via de dongle, of via bluetooth. Het zou briljant zijn als het allebei kon, maar dat is helaas niet mogelijk. Enkel via bluetooth kun je gebruikmaken van de ingebouwde microfoon (die overigens heel goed geluid levert). Het feit dat je kunt kiezen uit bluetooth of dongle, maakt ze wel veelzijdig. Zo kun je ze namelijk ook gebruiken voor het kijken van films of het luisteren naar muziek!

Geluidskwaliteit

Bij in-ear oordopjes wordt het geluid voornamelijk bepaald door de afdichting ervan. Dat vergeten veel mensen, maar die rubber dopjes dienen niet alleen om ze in je oor te houden: ze zorgen er ook voor dat het kleine speakertje optimaal voor je trommelvlies zweeft! Het geluid van de EPOS GTW 270 Hybrid is helder en open, waarbij veel aandacht gaat naar de kleine details. Desondanks is er ook genoeg power aanwezig om een goede bas neer te zetten. Als je de dopjes op een pc aansluit, kun je gebruikmaken van de Epos Gaming Suite om het geluid in te stellen, waaronder een 7.1 gesimuleerde surroundsound. Je kunt kiezen uit vier EQ-profielen, maar je kunt hem ook zelf aanpassen en opslaan.


Recensie over EPOS GTW 270 Hybrid

Deze oordopjes zijn een interessant alternatief voor een grote, lompe gaming headset. Dankzij de dongle kun je hem snel koppelen aan een Playstation of Nintendo Switch voor geluid zonder vertraging, maar dankzij de bluetooth verbinding is hij ook heel goed te gebruiken met je smartphone, tablet of andere streamingmogelijkheid. Eigenlijk nog beter, want met de dongle heb je geen communicatiemogelijkheden met je coop teammates… het geluid is dik in orde, de degelijke bouw ziet er goed uit en de dopjes zitten goed, tenzij je wat kleine oorschelpen hebt. Ander minpunt is dat je maar één knop hebt op de linker oordop om ze te bedienen… en zie dan maar eens al die functies uit elkaar te houden! Bovendien beschikken de dopjes zelf niet over volumeregeling.

Score: 8


Informatie

EPOS GTW 270 Hybrid
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 119 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.