logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: EPOS ADAPT 165T USB II

Onlangs introduceerde EPOS een nieuwe lijn zakelijke headsets, die een stuk meer biedt dan enkel een zakelijke headset om mee te kunnen (video)bellen: hij is ook nog eens heel geschikt om muziek mee te luisteren. Daarbij is de geluidsweergave volgens EPOS zelf toegespitst op het verhogen van de concentratie, maar biedt het ook een geweldige link met de moderne communicatiemiddelen als Microsoft Teams. Wij probeerden de EPOS Adapt 165T USB II uit.

Vormgeving

In een zakelijke omgeving is het niet altijd wenselijk om een koptelefoon te hebben die je oren helemaal afsluit. Een in-ear of over-ear oplossing dempt al een groot deel van de omgevingsgeluiden, waardoor je niet hoort als iemand je roept (of aanspreekt, als je in een socialere werkomgeving actief bent) of een vraag stelt. Daar maak je geen vrienden mee! De nieuwe ADAPT 100-serie is een on-ear oplossing. De headset ziet er licht en compact uit – en dat is precies wat het is. De ronde oorschelpen zijn afgewerkt met foam of namaakleer. De microfoon, die op de linker oorschelp zit verwerkt, klap je netjes en makkelijk omhoog. Je draait hem onder de hoofdband, zodat je hem bijna niet ziet. Aan de linker oorschelp zit de audiokabel. Deze is voorzien van een standaard 3,5mm audiokabel en kun je dus in je computer, laptop of tablet steken. Het bijzondere is de speciale adapter, die de 3,5mm kabel omvormt tot een USB of USB-C stekker. Via deze adapter krijg je meer functies ter beschikking, zoals een muteknop voor je microfoon, volumeregeling en een sneltoets naar Microsoft Teams. Het Hybride van deze headset zit hem dan ook in de mogelijkheid om zowel via USB als 3,5mm audio te luisteren.

Ruisonderdrukking

Nee, helaas zit er geen ruisonderdrukking in de koptelefoon zelf, hoewel dat (gezien de mogelijkheid om je omgeving te kunnen horen) niet echt logisch is. De microfoon daarentegen is wel voorzien van de EPOS Voice-technologie. Daardoor wordt jouw stem geoptimaliseerd voor betere gesprekken door daar ruisonderdrukking toe te passen. En dat werkt geweldig goed! Niet alleen bij gesprekken, maar ook bij bijvoorbeeld spraakherkenning zul je profiteren van deze ruisonderdrukking. Het werkt prettig om algehele ruis, zoals het gesuis van je computer of een luchtverfrisser, weg te filteren. Ook andere achtergrondgeluiden worden netjes onderdrukt. Zo zou je de headset zelfs op je smartphone kunnen aansluiten en buitenshuis prima gesprekken of vergaderingen kunnen voeren… mits je telefoon beschikt over een koptelefoonaansluiting. De geïntegreerde EPOS ActiveGard-technologie beschermt je tegen akoestische schokken.

Draagcomfort

Voor een zakelijke omgeving is het niet ondenkbaar dat je deze koptelefoon een paar uur per dat zult dragen. Niet alleen tijdens videogesprekken, maar ook het beluisteren van muziek of videofragmenten, het bekijken van films of het spelen van games (oh wacht… dat is meer voor een sector als de mijne echt belangrijk natuurlijk 😉 ) Dankzij het lichtgewicht ontwerp voel je hem bijna niet zitten. De hoofdband is aan de onderkant afgewerkt met een rubber strip, waardoor hij stevig en solide op zijn plek blijft zitten – hoewel het rubber best gevoelig is voor vuil en stof. De oorschelpen klemmen tegen je oren. Niet heel stevig, maar wel dusdanig dat je voelt dat je de koptelefoon op hebt. Omdat de oorschelpen volledig voorzien zijn van foam, voel je uiteindelijk wel dat ze een warmte vergaren, maar het wordt niet broeierig of ongemakkelijk.


Ga direct naar EPOS Adapt 165T USB II op BOL.com.

Recensie over EPOS Adapt 165T USB II

Deze headset is perfect voor de gemiddelde werkomgeving. De koptelefoon is subtiel en licht, met genoeg mogelijkheden om je bewust te zijn van je omgeving. Het geluid is prima in orde hoewel ik een beetje helderheid mis in de middentonen. De bas en hoge tonen zijn echter prima aanwezig, waardoor je een warme flow krijgt in je muziek – eigenlijk dik in orde voor achtergrondmuziek tijdens het werken. De microfoon is erg prettig. Gebruik je hem niet? Dan klap je hem eenvoudig en snel weg. De ruisonderdrukking doet goed zijn ding en zorgt voor een helder stemgeluid vanuit jou als spreker.

Score: 8


Informatie

EPOS Adapt 165T USB II
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 80 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.