logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Enna tegen het inktgenootschap, Kirsten Perrin


Enna tegen het Inktgenootschap

Boeken over magie en toveren blijven een ongelofelijke aantrekkingskracht uitoefenen. Daarin dwaal je echt weg in een andere wereld, een wereld die je nooit voor mogelijk had gehouden. Enna tegen het Inktgenootschap is het eerste deel van een nieuwe serie over een mysterieus Inktgenootschap. En eerlijk is eerlijk: het is een achtbaanritje!

Boekenwurmen

Het verhaal draait om Enna, een meisje dat samen met haar moeder een boekwinkeltje runt. Ze verkopen zowel oude als nieuwe boeken en de sfeer wordt neergezet zoals je een echte boekenwinkel zou verwachten, met donker hout en stapels oude boeken in hoekjes en op de schappen. Op een dag gebeurt er iets vreemds. Enna ziet een vreemde man, met een hoge hoed iets schrijven in de eerste editie van The Great Gatsby. Dat is natuurlijk echt van den zotte, maar ze wordt afgeleid door een kaartje in de hoef, dat een groene glans lijkt te hebben. Ze pakt het kaartje en voelt een groene tinteling door haar hele lichaam. Dat wordt nog eens aangewakkerd wanneer die man haar in het voorbijlopen aanraakt….

De wereld veranderd

Vanaf dat moment is de wereld anders dan vroeger. Letterlijk én figuurlijk. Enna ontdekt namelijk dat er een geheim genootschap is van mensen met magische pennen, die de inhoud van boeken kunnen veranderen… en daarmee ook de gevolgen die deze boeken op de wereld hebben. Zo zijn de typische kenmerkende zwarte taxi’s ineens rood. Niemand lijkt het op te vallen, maar Enna ziet het wel. Ook haar oma, die tegenwoordig leeft in een wereld van citaten uit klassieke boeken, valt het op. Haar excentrieke oma is super lief, maar soms ook verward. Ze lijkt zelfs verwarder te worden wanneer er weer iets verandert. Zou zij de aanpassingen ook opmerken?

Wedstrijd

Bij toeval ontdekt Enna over een toelatingstest voor het geheime genootschap. Ze besluit zichzelf op te werpen en haar kaartje te gebruiken als uitnodiging, hoewel ze het eigenlijk niet heeft gekregen (maar gestolen). Zo ontdekt ze langzaam iets meer over het geheime genootschap, maar niet al te veel. Die onwetendheid en de vooroordelen die Enna heeft ten opzichte van de andere deelnemers aan de wedstrijd, zorgen ervoor dat Enna denkt dat het genootschap er op uit is om de wereld te veranderen… maar waarom?


Ga direct naar Enna tegen het inktgenootschap op BOL.com.

Recensie over Enna tegen het inktgenootschap

Enna tegen het inktgenootschap lijkt op een mix tussen Harry Potter en een whodunnit-mysterie van Agatha Christie. Enna komt als onwetende in een magische wereld terecht, maar jij als lezer blijft zo lang in het ongewisse, dat alles pas in de laatste hoofdstukken op zijn plek valt. Die verwarring en de chaos komt soms een tikje overweldigend over, het zou fijn zijn als er soms iets meer houvast in het verhaal had gezeten. De magische wereld en de aanpassingen in het boek zijn prima uitgewerkt, het komt (op zijn eigen, magische, manier) plausibel over. Het einde is een tikje dubbel. Het zou zomaar een losstaand boek kunnen zijn, hoewel er een deurtje wordt opgengehouden voor een vervolg.

Score: 7


Informatie

Titel: Enna tegen het inktgenootschap
Auteur:
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
Aantal pagina’s: 288
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 12 jaar
ISBN: 9789026155529
Prijs: 16.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.