logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De meest comfortabele manier om op en neer naar Engeland te reizen: DFDS

Engeland is een geweldig land. De oude cultuur wordt op een stoere manier gemixt met het nog steeds alom aanwezige robuuste landschap. Denk daarbij aan grootse natuurparken, pittoreske dorpjes en grootse steden. Voor ieder wat wils! De vraag is alleen: hoe kom je daar? Je kunt natuurlijk vliegen, met de trein of door de tunnel. Maar wat dacht je van de mogelijkheid om per boot – samen met je auto – de oversteek te maken? Zo kom je lekker uitgerust aan, heb je een plekje om te slapen en te eten én heb je vervoer als je in Engeland arriveert. Dat kan gewoon vanaf IJmuiden, in Nederland.

Scones of kilts

De reis naar Engeland vertrekt vanaf IJmuiden en vaart naar Newcastle: een stad dat al een heel eind in het noorden van Engeland gelegen is, vlak bij Schotland. Als je eenmaal aankomt in Newcastle moet je dan ook de keuze maken: ga je voor Engeland of Schotland? Een keuze die de Engelsen zelf in het verleden maar wat moeilijk konden maken trouwens, er zijn hele oorlogen gestreden om deze landsgebieden. Newcastle zelf is trouwens ook al een bezienswaardigheid op zich: dit is echt een fikse stad, met bijna 300.000 inwoners. Door de geweldige ligging heeft de stad ook een rijke geschiedenis, die begint bij de Romeinen, doorloopt via de komst van de Vikingen, een trekpleister was tijdens de middeleeuwen en zelfs nog een flinke groeispurt heeft gemaakt tijdens de industriële revolutie. En al die tijdperken hebben hun sporen achtergelaten.

Wat te zien en te doen in Newcastle

De stad Newcastle is natuurlijk al een mooie mix van oud en nieuw door elkaar. Je zou er goed kunnen shoppen, als je daar zin in hebt, in het grote stadscentrum. Kenmerkend zijn de moderne bruggen die over de Tyne lopen. Iedere brug heeft zijn eigen stijl en verhaal. Grappig is dat juist bij die bruggen veel te doen en te beleven is. Zo komt de Ouseburn-brug uit in een oude industriebuurt, die nu een tweede leven heeft gekregen als creatief centrum met ontzettend veel leuke pubs en cafés en gezellige festivals. In Ouseburn vind je bijvoorbeeld The Biscuit Factory – een oude koekjesfabriek waar nu een enorme kunstgalerie is, en het kinderboekenmuseum Seven Stories. Het is ook leuk om de Victoria Tunnel te bezoeken: een compleet bewaard gebleven transporttunnel waardoor vroeger de kolen werden getransporteerd. Of wat dacht je van het voetbalstadion van Newcastle United? Wil je echt iets bijzonders zien, dan kun je gratis naar het Great North Museum. Daar zie je allerlei schatten uit de universiteitsmusea: dinosaurussen, mummy’s, Egyptische schatten, Romeinse overblijfselen en een geweldig planetarium.

Vakantiegevoel op de ferry

Het fijne van een overtocht met de ferry is dat je vakantie al begint zodra je aan boord stapt. Dit is namelijk niet zo maar een veerdienst die je kunt vergelijken met de vele pontjes die ons land rijk is: dit is een cruiseschip, waar je toevallig ook je auto in kunt meenemen. Een cruiseschip, dat van alle luxe is voorzien die je maar kunt wensen: restaurants waar je gezellig aan kunt eten (een steakhouse, een a la carte restaurant en een dinerbuffet met een speciaal kinderbuffet), bioscoopzalen en natuurlijk veel vermaak aan boord. Wat dacht je van een casino, waar je een gokje kunt wagen? Tijdens de reis verblijf je in een eigen hut, waar je met je hele gezin in kunt verblijven, zodat je de volgende dag uitgerust verder kunt met je autovakantie Engeland! Geheel in thema overigens, want bij DFDS kun je desgewenst kiezen uit een aantal stoere thema-vakanties.

Benieuwd naar de prijzen, mogelijkheden en tarieven? Kijk dan eens op de site van DFDS Seaways!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.