logo-liggend-wit-donkerblauw

Beleef het mee: de beslommeringen rondom Empire, seizoen 2


empire seizoen 2Empire heeft een goede indruk gemaakt. In het tweede seizoen wordt de spanningsboog goed in stand gehouden: haat en liefde blijken echt hand in hand te gaan in de familie Lyon. Bij het slot van het eerste seizoen van Empire wordt Lucious Lyon, oprichter van het platenlabel Empire, in het gevang gegooid. Hij wordt beschuldigd van moord, die hij naar eigen zeggen niet heeft gepleegd (nee, geen spoilers in deze review 😉 ).

Als de leeuw van huis is…

Tijdens de gevangenschap van Lucious ziet zijn ex-vrouw Cookie genoeg mogelijkheden om een coupe te plegen in Empire. Ze zet hun zonen stuk voor stuk op tegen hun vader, of in ieder geval probeert ze hen zo ver te krijgen dat ze proberen aan de macht te komen in het bedrijf. Empire, Seizoen 2 is dan ook een continu machtsspel en touwtrekkerij om de loyaliteit van hun drie zonen, de macht om het platenlabel en in ieder geval een goede positie in de hiphopmarkt. Want Cookie ziet al snel in dat de macht van Lucious tot ver buiten de gevangenismuren reikt, en begint voor zichtzelf. Of dat echter zo’n goed idee was…

Familiebedrijvigheid

Wat opvalt in Empire, seizoen 2, is dat alle gezinsleden van de familie Lyon hun eigen krachten en voorkeuren hebben. Ieder heeft zijn eigen beeld van wat hij met zijn toekomst wil, al dan niet binnen het bedrijf Empire Records. Zo willen Jamal en Hakeem het liefst muziek maken – ieder op hun eigen manier. De jonge Hakeem is echter zo onbesuisd dat hij de ene misstap na de andere maakt, terwijl Jamal al snel de leidende rol van Empire Records moet draden tijdens de afwezigheid van zijn vader. André, het zakelijke genie van het stel, probeert op zijn manier de macht te krijgen over Empire Records. Gewoon, omdat het kan.

Sterrenstrijd

Wat Empire, seizoen 2 zo gaaf maakt, is niet alleen het indrukwekkende verhaal vol intriges en muziek. Het kijkje achter de schermen van de muziekindustrie maakt natuurlijk ook dat deze serie bijzonder indrukwekkend is (hoewel dat natuurlijk dik gedramatiseerd is). Een ander te gek punt aan de serie is het grote aandeel aan gastrollen die is weggelegd aan bekende sterren. Je hoeft niet ver te zoeken naar gastrollen van bijvoorbeeld Chris Rock, Lenny Kravitz of Oprah Winfrey. Ook kun je Alicia Keys, Mariah Carey, Kelly Rowland, Pitbull, Ludacris, Marisa Tomei en Ne-Yo tegenkomen in de verschillende afleveringen van deze spannende en soms wat chaotische serie.

Conclusie over Empire, seizoen 2

Een spannende dramaserie rondom Empire Records, een invloedrijk en succesvol hiphoplabel. Doordat de eigenaar, Lucious Lyon, in de gevangenis opgesloten is hebben zijn ex-vrouw en kinderen vrij spel om de macht over te nemen. Maar zal ze dat lukken? Hebzucht, loyaliteit en liefde voor muziek spelen parten in deze sexy serie. Door: Score: Empire, seizoen 2 krijgt 4,2 van de 5 punten.

Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Greetje Heller avatar

    Leuke serie voor een hang bank avondje.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.