logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Emma

Handsome, clever, and rich. Het klinkt als een nieuwe soapserie, maar de basis voor Emma is al ruim 200 jaar geleden gelegd door niemand minder da Jane Austen. Het gaat – zoals een goede soap betaamd – over het vinden van de liefde en een geschikte partner… het liefst in dezelfde persoon verpakt. Maar dan wel in de tijdsgeest van 1815, met alle hoffelijkheid en bizarre gewoontes ten grondslag.

Rijke dame

Je moet allereerst weten dat Emma stinkendrijk is. Nou ja – haar vader dan, maar dat is in die tijd zo’n beetje hetzelfde. Iedereen aast immers op de erfenis, en wanneer Emma’s vader komt te overlijden, is Emma meer dan welgesteld. Tot die tijd hoeft ze zich dan ook nergens om te bekommeren. De 21-jarige dame doet precies waar ze zelf zin in heeft. Vooralsnog stort ze zich op haar ‘projectje’ in de vorm van de Harriet Smith, een naief en enthousiast meisje dat natuurlijk ook ‘goed wil trouwen’. Emma is er van overtuigd dat zij de ware voor haar kan vinden. Al snel blijkt dat ze haar eigen beoordelingscapaciteiten flink overschat! Dankzij Emma’s enthouasiaste praatjes weet ze Harriet warm te laten lopen voor de excentrieke dominee Mr. Elton, terwijl Harriet zelf smoorverliefd is op Mr. Martin, een boer uit het dorp.

Eigen liefde

Zelf is Emma ook niet bepaald gelukkig in de liefde. Ze heeft zich vastgebeten in een mysterieuze rijke man, Frank Churchill, die zowel knap, getalenteerd als rijk zou zijn. Klinkt als de ware, nietwaar? Toch blijkt deze man lastig te pakken te krijgen. Telkens weer komt hij niet opdraven als dat verwacht werd. Tot die tijd slentert de huisvriend van de familie, George Knightley. Hij is haar schoonbroer – zijn broer is getrouwd met Emma’s oudere zus. Langzaam maar zeker blijkt dat die twee eigenlijk voor elkaar gemaakt zijn. De vraag is: zullen ze dat zelf ook op tijd inzien?

Bekijk hieronder de trailer van Emma.

Ga direct naar Emma op BOL.com.


Recensie over Emma

Emma is een leuke verfilming van een roman van Jane Austen. Toegegeven: je moet wel een beetje houden van dit soort kostuumdrama’s, maar je als je er eenmaal inzit, is het ook wel genieten. Emma is een satirische vertelling over klasseverschillen, romantiek en een bemoeizuchtige jonge dame, die precies kan doen en laten wat ze wil. En dat is soms een heel gevaarlijke combinatie!

Score: 8


Informatie

Titel: Emma
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 119 minuten
Genre: speelfilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.