logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Product test: Emma Sleep Zero Gravity kussen

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk. Dankzij een goede nacht slaap stap jij de ochtend erop weer fris en fruitig uit je nestje. Daarbij komt ontzettend veel kijken: als het op slapen aankomt, is iedereen stiekem een prins op de erwt. De slaapkamer moet de juiste temperatuur hebben, je nachtkleding moet fijn zitten, je moet de juiste geluiden om j heen hebben (of juist helemaal geen) en je matras en kussen moeten voor jouw lichaam geschikt zijn. Dat laatste is eigenlijk het grootste punt van ergernis. Want hoe lekker zo’n matras of kussen in een winkel ook ligt… het is altijd anders in de praktijk.

Zacht of hard?

De belangrijkste keuze is wel of je een zacht of een hard kussen wil. Een harder kussen is ideaal voor zijslapers, zodat je hoofd de juiste ondersteuning krijgt. Een zachter kussen is fijner voor rugslapers of buikslapers, omdat je anders zo met je hoofd omhoog ligt 😉 Buiten het feit of het kussen hard of zacht is, is de hoogte en de stevigheid dus bepalender voor je slaapcomfort. En dat is nu precies waar het nieuwe Zero Gravity kussen van Emma Sleep om de hoek komt kijken. Het zero gravity schuimkussen verdeelt dankzij het materiaal en de bijzondere vorm het gewicht en druk voor een gewichtloos slaapgevoel.

Laag op laag

Het Emma Zero Gravity kussen bestaat uit verschillende lagen. Zo is er de AirGrid gel-laag voor een goede ondersteuning en is de bovenlaag afgewerkt met een honingraatstructuur. Die structuur voelt gek als je er met je hand overheen gaat, maar als je er op ligt voel je er niets van. Het zorgt ervoor dat het kussen zich perfect aanpast en zorgt voor een optimale luchtcirculatie. Beter gezegd: het kussen blijft bij warme temperaturen lekker koel en houdt je warm bij kouder weer. Wil je het kussen wat minder hoog maken? Dan kun je er één van de onderste schuimlagen uitnemen.

Bijzondere vorm

Het heuvelachtige vorm van de Emma Zero Gravity kussen zorgt voor een goede uitlijning van je nek en rug. Je hoofd krijgt zo een stevige en stabiele ondersteuning, waardoor je nek en ruggenwervel in lijn komen te liggen. Je kunt de hoogte aanpassen door de schuimlagen te verwijderen, maar je kunt het kussen ook gewoon omdraaien, zodat je nek bij het hoge of juist bij het lage ‘heuveltje’ van het kussen zitten. De hoge heuvel vond ik fijn voor het slapen op de zij, de lage heuvel was ideaal voor rugslapen.


Recensie over Emma Zero Gravity kussen

Het Emma Zero Gravity kussen heeft een bijzondere vorm en ziet er solide uit. Toch lijkt het alsof je op een wolk ligt: het is zacht, maar biedt een goede ondersteuning voor je nek en hoofd. De golvende vorm was even wennen, maar na een paar nachten heb je daar je draai zeker wel op gevonden. Dat je het kussen makkelijk kunt aanpassen naar jouw persoonlijke wensen, is alleen maar praktisch: draai het om of haal er een schuimlaag uit om de hoogte op jouw lichaam af te stemmen.
De prijs is wel een minpunt, maar kijk vooral op de Emma Sleep website: ze hebben regelmatig scherpe acties!

Score: 8


Informatie

Emma Zero Gravity kussen
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 239 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.