logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Elvis en Jones

In de lijn Bekende Nederlanders Die Schrijven mag ook Jeroen van Koningsbrugge zich tot deze club scharen. Samen met zijn vrouw schreef hij namelijk Elvis en Jones, een avontuurlijk boek waarbij de karakters Elvis en Jones gebaseerd zijn op hun eigen twee kinderen.

Speurtocht

Het spannende avontuur van Elvis en zijn jongere zusje Jones begint wanneer Jones een doosje vind met een mysterieuze aanwijzing. Iets met een volle maan en de slaapkamer van Jones. Vanuit die slaapkamer ontdekken ze een geheim luik naar het huis van de buren, waar ze weer een nieuwe aanwijzing vinden. Maar er is ook een probleem. Aangezien ze in de drukke stad Amsterdam wonen, mogen ze niet zo maar overal naartoe zonder dat hun ouders het weten… hoe kunnen ze de volledige puzzel dan oplossen? Of zullen ze er toch tussenuit piepen, stieken en zonder medeweten van hun ouders? Het geheime luik naar het huis van hun buurvrouw schept in ieder geval genoeg mogelijkheden!

Spannend avontuur

Alle avonturen ten spijt: het avontuur van Elvis en Jones is super spannend, hoewel het bijzonder is dat niemand anders de aanwijzingen eerder heeft gevonden. De puzzels zijn leuk gevonden, de uitdagingen zijn spannend genoeg. Daarbij zijn de personages van Elvis en Jones doorspekt met echt menselijke trekjes: het is duidelijk dat ze gebaseerd zijn op echte kinderen, wat het verhaal een stuk geloofwaardiger maakt. De speurtocht leidt hen door een aantal straten in hun buurt. Zo leren ze nog eens wat over hun eigen omgeving! En de ontknoping levert een paar spannende momenten op.

Ga direct naar Elvis en Jones op BOL.com.


Recensie over Elvis en Jones

Elvis en Jones is een spannend kinderboek voor zowel jongens als meisjes. Een spannende speurtocht, enge momenten op alle mogelijke manieren en de drang om mysteries op te lossen: het is waar kinderen van dromen! Klein puntje van kritiek: het is wat stug geschreven, een tikje oubollig, zou je kunnen zeggen. Niet dat dit taalgebruik de snelheid uit het boek haalt, maar het zou toegankelijker zijn voor beginnend lezers of kinderen die moeite hebben met lezen als het taalgebruik wat vlotter was geweest. Aan de andere kant: voor ervaren lezers is het juist prettig om eens wat moeilijkers te lezen dat voor hun leeftijd geschikt is.

Score: 8


Informatie

Elvis en Jones,
Illustrator: Kim White
Uitgever: Van Goor, 128 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789000366941. Prijs: 16.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.