logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Elektrische auto leasen? 5 voordelen op een rijtje


In het verkeer kom je tegenwoordig steeds meer elektrische auto’s tegen. Een goede zaak, want deze auto’s zijn een stuk beter voor het milieu dan brandstofauto’s. Daarom overweeg je zelf misschien ook wel om elektrische te gaan rijden. Elektrische auto’s zijn alleen behoorlijk duur in de aanschaf. Gelukkig kun je ook een elektrische auto leasen. Twijfel je of dit iets voor jou is? In deze tekst zetten wij 5 voordelen op een rijtje.

1. Laden is goedkoper dan tanken

Het grootste voordeel van private lease elektrische auto is dat laden een stuk goedkoper is dan tanken. Ondanks dat energie de laatste jaren behoorlijk duurder is geworden, is stroom nog steeds een stuk goedkoper dan benzine en diesel. Dit is zeker het geval als je thuis een laadpaal hebt en zelf stroom opwekt. Het opladen van de auto kost je in dat geval (bijna) niets. Laad je telkens op bij een openbare laadpaal? Ook dan is rijden in een elektrische auto vaak goedkoper dan rijden in een brandstofauto.

2. Geen bijkomende kosten

Wanneer je een elektrische auto koopt, krijg je te maken met allerlei bijkomende kosten. Zo moet je bijvoorbeeld een autoverzekering afsluiten. Dit is niet het geval als je voor private lease kiest. Vrijwel alle kosten zijn dan namelijk bij de leaseprijs inbegrepen. Een leasemaatschappij sluit bijvoorbeeld ook een allrisk autoverzekering af. Daarnaast draaien zij op voor de kosten als je elektrische auto voor reparatie of onderhoud naar de garage moet. Je betaalt enkel de boetes die je krijgt zelf.

3. Meer rijcomfort

In vergelijking met een brandstofauto ligt het rijcomfort van een elektrische auto vele malen hoger. Dit komt doordat elektrische auto’s standaard geleverd worden als automaat. Hierdoor hoef je niet te schakelen als je in een elektrische auto rijdt. Daarbij komt dat de meeste elektrische auto’s voorzien zijn van rijhulpsystemen, zoals rijstrookassistentie en parkeercamera’s. Hierdoor is het een genot om in een elektrische auto te rijden.

4. Minder onderhoud

De motor van een brandstofauto bestaat uit tal van bewegende onderdelen. Na verloop van deze tijd gaan deze onderdelen slijten. Om ervoor te zorgen dat je de auto probleemloos kunt blijven gebruiken, moet je hem geregeld laten onderhouden. Bij een elektrische auto is veel minder vaak onderhoud nodig. Hoe dit komt? Doordat de motor van zo’n auto uit veel minder bewegende onderdelen bestaat. Een elektrische auto hoeft hierdoor niet zo vaak naar de garage als een brandstofauto.

5. Snel en gelijkmatig optrekken

Elektrische auto’s zijn voorzien van een elektromotor. Wanneer je eenmaal in zo’n auto gereden hebt, wil je waarschijnlijk niet anders meer. De elektromotor zorgt er namelijk voor dat de auto vanuit stilstand snel en gelijkmatig optrekt. Bij een brandstofauto is dit wel anders. Doordat je tijdens het optrekken moet schakelen gaat het optrekken een stuk minder vlot en gelijkmatig. 

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.